Teisipäeva õhtul ilmus vaid viis inimest Euroopa Komisjoni välisabi osakonna korraldatud peole metaversumis, mis pidi innustama Euroopa Liidu noori.

Devexi korrespondent Vince Chadwick säutsus, et ta oli lõpuks ainus peokülaline, kes jäi peale seda, kui neli teist osalist avastasid, et kedagi pole. Esialgu arvati, et on kuupäevaga eksinud, kuid valus tõde oli, et üritusega liituski ainult viis inimest. Nähtavasti ilmus kohale ainult mõni neist 44 inimesest, kes oli vajutanud ametlikule ürituse promoklipile meeldib, kus võis näha avatare, kes tantsisid house-muusika saatel troopilisel saarel.

Komisjoni välisabi osakond on kulutanud kokku 387 000 eurot metaversumi platvormi arendamiseks, et edendada oma algatust Global Gateway, teatas Devex. Selle raames kavatseb komisjon 2027. aastaks eraldada 300 miljardit eurot uute infrastruktuuride ehitamiseks arengumaades.

Komisjoni pressiesindaja ütles Devexile, et reklaampostituse eesmärk oli suurendada teadlikkust 18-35-aastaste kodanike seas, mida Euroopa Liit maailmas teeb. Euroopa Liidu suhtes neutraalsed on peamiselt TikTokis ja Instagramis ning ei puutu tavaliselt ELi teabega kokku, vahendab politico.eu.