Eleringi andmetel langes novembris eelmise aastaga võrreldes gaasi tarbimine Eestis 29%. Päevas kulutati gaasi keskmiselt 10,7 GWh. Eelmise aasta novembris oli päevane tarbimine 15,1 GWh.

Tänavu aasta on gaasitarbimine vähenenud kogu regioonis, kommenteeriti Eleringist. Tarbimise vähenemise põhjuseks on oluliselt kallinenud gaasi hind kui ka Venemaa poolt Ukraina vastu alustatud sõda. Sõja tõttu katkestati gaasi tarneahelad Venemaalt, milledele pidi otsima asendust gaasitarneteks LNG tankeritega. Gaasivarustuse erakorralise olukorra tõttu on suuremad gaasitarbijad vähendanud või asendanud oma gaasi tarbimise mõne muu energiaallikaga. Sama teed on mindud ka Eesti gaasisüsteemis, kus kaugküttesektor on gaasi energiaallikana asendanud biomassi, põlevkiviõli ja diislikütuse kasutamisega.

Järgneva nelja talvekuu (detsember-märts) prognoos näeb Eleringi andmetel ette Eestis ligikaudu 26% väiksemat gaasi tarbimist kui oli varasemal perioodil. Eleringi kinnitusel on tarbimise katmiseks regioonis gaas olemas. Gaasimüüjate edastatud info kohaselt plaanivad nad gaasi tarnida suuremalt jaolt Leedust ja Incukalnsi hoidlast. Samuti tuleb gaasi ka Hamina terminali kaudu ning järgmisel aastal loodetakse tarneid Soome uue terminali kaudu.

Gaasi tarbimine Eestis on vähenenud terve käimasoleva aasta. Eriti jõudsalt hakkas tarbimine langema alates augustist. Augustis läks Eestis gaasi kasutusse 34% vähem, kui aasta tagasi. Septembris oli vähenemine lausa 41% ja oktoobris võeti Eestis kasutusse 38% vähem gaasi kui aasta tagasi.