„Kuna uues veebikeskkonnas tuleb kõigil mängijatel registreerida oma mängukonto uuesti ning e-posti ja arvelduskonto verifitseerimistoimingud nõuavad pisut aega, siis on hea see teha varakult, mitte viimasel hetkel enne loosimist piletiostu sooritades,“ ütles Eesti Loto juht Riina Roosipuu. „Uue konto loomisega tagavad mängijad oma andmete õigsuse.“

Juba liitunud mängijad on andnud Eesti Lotole palju positiivset tagasisidet, aga aidanud leida ka mõningaid parandamist nõudvaid vigu. Enim on küsimusi esitatud uue konto loomise ja e-rahakoti vajalikkuse kohta.

Mängukontoga seotav arvelduskonto peab kindlasti kuuluma mängijale endale, teisele isikule kuuluvat arvelduskontot mängukontoga siduda ei saa.

E-rahakott annab mängijale järgmisi eeliseid:

- e-rahakotis väikest rahavaru hoides on piletite ostmine väga lihtne ja kiire;

- saab oma lotole kulutatavat summat paremini kontrollida ja ostu planeerida;

- võidud kuni 1999,99 € makstakse välja koheselt pärast loosimistulemuste selgumist (mitte kümne päeva jooksul, nagu seni);

- saab vormistada püsitellimuse piletite ostuks;

- müügipunktist ostetud piletite võidud saab tellida e-rahakotti väljamaksmiseks – nii ei lähe ka ükski väikevõit kaotsi;

- tähtajaks vormistamata võidud makstakse 90 päeva möödudes mängija e-rahakotti (nii müügipunktist kui veebist ostetud piletite võidud, mistahes summas).

Raha saab e-rahakotist välja kanda oma mängukontoga seotud arvelduskontole mõne hetkega. Mängijale ei lisandu e-rahakoti kasutuselevõtuga seoses täiendavaid kulusid.

Eesti Loto uue mängukeskkonna arenduspartner on Saksa ettevõte The Quality Group, kelle loodud süsteeme kasutavad mitmed lotoettevõtted Euroopas. Partneritena on projekti kaasatud senise süsteemi arenduspartner Tietoevry Estonia AS.

AS Eesti Loto on 100% riigi omanduses olev ettevõte, mille eesmärgiks on pakkuda turvalist ja usaldusväärset meelelahutust kooskõlas vastutustundliku mängimise põhimõtetega. Eesti Loto erinevaid lotomänge nagu nt Bingo loto, Eurojackpot, Vikinglotto ja Keno mängib aastas ca 440 000 inimest.

Igalt lotopiletilt tasub Eesti Loto 18% hasartmängumaksu Eesti ühiskonna hüvanguks. 2021. aastal tasus Eesti Loto hasartmängumaksuna riigile kokku 15,2 miljonit eurot, käesoleva aasta 10 kuuga kokku 13,1 miljonit eurot. Võitudena maksis Eesti Loto eelmisel aastal lotomängijatele üle 33 miljoni euro, käesoleva aasta 10 kuuga on võidetud 30,7 miljonit eurot.