Bitcoin alustas kuud 20 655 euro peal ning lõpetas -23% langusega, kukkudes 15 980 euroni. Novembrikuu esimesed seitse päeva hoidis BTC nina üle 20 000 euro piiri, kuid langus, mis algas 8. novembril, jõudis 11. novembriks peaaegu kahe aasta rekordmadala 15 747 euroni.

Ethereum on kuu jooksul läbi teinud -26% languse, alustades kuud 1579 peal ning lõpetades 1164 euro juures. Kuu madalaim punkt oli 22. novembril, mil ETH puudutas korraks 1054 euro piiri. Kuu viimasel kahel päeval kosus ta aga 4% võrra.

Build-and-build oli kolmest kõige volatiilsem, kuid kokkuvõttes langes teistest vähem. BNB alustas kuud 331euro peal ning lõpetas 289 juures. Kaheksandal novembril tegi BNB läbi kiire tõusu 374 euroni, mis oli jällegi seotud FTXi muredega, kuid hind ei hoidnud ning kukkus pea sama kiirelt tagasi eelnevale hinnatasemele.

Möödunud kuu oli keeruline tervele sektorile – selle peamiseks põhjuseks oli ühe maailma suurima krüptobörsi FTXi klientide varade väärhaldus. Binance oli valmis FTXi omandama, kuid loobus siiski peale põhjalikumat ettevõtte finantsidega tutvumist. FTXi juhtum jäi õnneks küllaltki isoleerituks ning ei vallandanud laialdasemat pankrottide lainet.

Tänu juhtumile on päevakorda tulnud krüpto-teenusepakkujate reservide olemasolu, käitumine klientide varadega ning regulatsioonid. Mitmed platvormid on avalikustanud oma reservid ja hakanud tugevamalt tähelepanu pöörama reservitõestuse (proof-of-reserves) implementeerimisele. Binance on tänaseks tõstnud oma kasutajate turvalisusfondi (SAFU) mahu 1 miljardi dollarini. Euroopa Komisjon aga rõhutas vajadust liikuda kiiremini edasi Euroopa Liidu üleste regulatsioonidega, mis kaitseks investoreid.

Üldine meeleolu on hetkel negatiivne ning tundub, et on saavutatud konsensus nn krüptotalve tõelisele kohalejõudmisele. Hinnalangus on viinud miinusega opereerima ka kaevandajad, kes praeguste numbrite juures maksavad oma tegevusele peale. Positiivse märgina on krüptovaluutad ja -tehnoloogiad siiani olemas ning nende hind on endiselt eelmise tsükli tippude juures. Paljud finantseksperdid on sektorile surma kuulutanud, kuid siiani see tõelisuseks osutunud ei ole, kirjutas Brottier.