Praeguste baasintressimäärade juures teeniksid kliendid intressi kontol olevalt vabalt rahalt USA dollarites arveldades 3%, Briti naelades 2,25% ning eurodes 0,75%. Intressi saavad teenida nii era- kui ärikliendid.

Lightyeari osa keskpankade pakutavast baasintressimäärast on püsivalt iga valuuta puhul 0.75%, andes ülejäänud kasumi klientidele edasi. See tähendab, et kui intressimäärad tõusevad, tõusevad ka vastavalt edasi kantavad intressid. Hetkel on USAs baasintressimääraks 3,75%, Ühendkuningriigis 3% ning euroalal 1,50% (keskpanga deposiidimäär).

Intressi teenimine ei ole piiratud ajakohustusega ning intress hakkab kliendile kogunema koheselt pärast raha kontole laekumist. Teenitud intress makstakse kasutajate Lightyeari kontole välja iga kuu esimesel tööpäeval. Lightyear peab intressitulult kinni eraisiku tulumaksu ning edastab selle automaatselt Maksu- ja Tolliametile.

„Proportsionaalsus toimib meil päeva täpsusega — intress koguneb kasutaja kontole igapäevaselt, alates hetkest kui raha tema Lightyeari kontole jõuab. Selle arvestus toimub iga päeva kohta eraldi, iga päeva lõpu kontosaldo pealt,“ sõnas ettevõtte tegevjuht Martin Sokk.

„Seda arvutuskäiku võib muuta keskpankade baasintressimäärade muutumine, nagu ootame järgmisel nädalal. Sellisel juhul hakkab kasutaja Lightyearis teenima uuendatud intressimäära kohe, kui see on vastavas keskpangas aktiivne.“ Föderaalreservi intressiotsust on oodata järgmise nädala kolmapäeval, Euroopa keskpanga otsust neljapäeval.

Lisaks lansseerib Lightyear täna edasiarenduse ettevõtte kontodele: maksuvormi W-8BEN-E automatiseeritud täitmise.

Tulenevalt Euroopa keskpanga intresside tõstmisest on viimastel kuudel hakanud ka pangad hoiustatud raha eest rohkem intresse maksma, kuid seda eelkõige tähtajaliste hoiuste puhul. Näiteks teatas novembris Inbank, et aastase tähtajalise hoiuse intress on 2,6%, kuid 60-kuulise perioodi puhul 3,5%. Pikema perioodi puhul pakub sama suurt intressi ka Holm Bank. LHV teatas novembris, et nende üheaastase tähtajalise hoiuse intressiks on nüüdsest 2%, Coop Pangas on see sama perioodil 2,5%. Kõikide nende puhul on tegu siiski tähtajalise hoiusega ehk need on lukustatud teatud perioodiks.

Erinevalt eelmainitutest on Lightyeari puhul tegu reguleeritud investeerimisühinguga, mitte pangaga ehk intressi pakkumise näol on tegu selle edasi andmisega klientidele, mitte pankade hoiuse sarnase tootega.