Balti börsiindeksite seas oli täna üks langeja ja kaks tõusjat. Tallinna indeks kukkus -0,27%, samas Vilnius tõusis 0,12% ja Riia 0,6%.

Tõusjaid oli kogu põhinimekirja peale täna ainult kuus. Neist üle ühe protsendi tõusid ainult Šiaulių bankas (2,07%) ja LHV Group (1,04%). Kui tõusjate seas oli ainult üks Eesti ettevõte, siis kolm suurimat langejat on kõik kodumaised. Coop Pank langes -3,82%, Nordecon -2,51% ja Ekspress Grupp -2,28%.

Põhinimekirja kauplemiskäive küündis 2,41 miljoni euroni ja suurimad kauplejad olid Šiaulių bankas, Coop Pank ja LHV.

Balti alternatiivturg First North oli põhinimekirjaga sarnases seisus, tõusjaid olid täna ainult kolm. Hagen Bikes kerkis 9,29%, J.Molner 1,49% ja Airobot Technologies 0,23%. Saunum lõpetas oma mitmeid päevi kestnud tõusu ja kujunes täna suurimaks langejaks, kukkudes -9,84%. Talle järgnesid Modera -3,31% ja Robus Group -3,11%.

Swedbanki makroanalüütikud ootavad Balti börsil suhteliselt kerget ja lühiajalist langust, kuid ostujõu nõrgenemine, tarbijate langev kindlustunne ja vähenev välisnõudlus toovad tõenäoliselt sel talvel kaasa majanduslanguse. Pikemalt saab selle kohta lugeda siit.

USA liigub kahes suunas

Esialgu täna avanema madalamal pärast seda, kuna Wall Streeti suurpankurid hoiatasid eelseisva majanduslanguse osas. Sellele tasakaalu andis aga optimism Hiina ümber, kes lõdvendas oma ranget null-tolerantis koroona osas. Hirmust hooliamata oli Nasdaq100 ainus indeks, kes avanes allpool nulli ja on hetkel -0,39%. S&P 500 tõusis tagasihoidlikud 0,024% ja Dow Jones 0,15%.

Euroopa on languses

Euroopa kaks peamist indeksit on mõlemad punased. DAX on sulgemise eel kaotanud -0,49% ja Stoxx 600 -0,43%.

Tänane päevaküsimus on seotud Swedbanki analüüsi ning Wall Streeti hoiatusega: