Silver Kauri sõnul jätab ta ettevõtte Soomanile ja Akselile üle andes headesse kätesse. „Neil mõlemal on pikaajaline kogemus toidutootmise sektoris ja selge arusaamine kohalikust lihaturust,“ rääkis Silver Kaur. „Usun, et Rannarootsi pikaajaliste juhtivtöötajatena nad jätkavad seniste eesmärkide elluviimist.“

Ettevõttest lahkudes plaanib Kaur aja maha võtta, kuid peab siiski tõenäoliseks, et on tulevikus toidutootmise sektoriga seotud. „Vaatamata 25-aastasele kogemusele toidutootmise sektoris pakub see valdkond mulle jätkuvalt nii huvi kui väljakutset,“ märkis Silver Kaur. „Põllumajanduse ja toidutootmise valdkond on saanud viimastel aastatel jõudu juurde, kuna oleme mõistnud, et muu julgeoleku kõrval vajame ka toidujulgeolekut. See annab kohalikule toiduainetetööstusele eelise.“

Karmo Akseli hinnangul on Rannarootsi lihatööstus heas korras, edukas ja konkurentsivõimeline organisatsioon. „Rannarootsi tugevus on tema inimesed. Meil töötab umbes 190 inimest ja tehased asuvad Läänemaal ning Lääne-Virumaal, ühtlasi on Läänemaa Rannarootsi tehas üks maakonna suurimaid tööandjaid,“ märkis Aksel.

„Rannarootsit ootavad ees väljakutsuvad ajad, kus toormehinnad kallinevad, napib energiaallikaid ja kasvab inflatsioon. Ka tarbijad on keerukas majandusolukorras sunnitud oma tavapäraseid toidulaua valikuid ümber hindama. Peame leidma nutikaid lahendusi ja kohanema, et neis oludes toime tulla,“ lisas Sven Sooman.

Uutel juhtidel pikk kogemus

Karmo Aksel on töötanud kogu oma karjääri lihatööstustes – aastatel 2001–2008 Maag Lihalõikuses ja 2009–2013 Uvic ASis ning alates 2013. aastast ASi Rannarootsi Lihatööstus tootmisjuhi ametikohal.

Sven Sooman on alates 2001. aastast töötanud erinevatel müügitööga seotud positsioonidel ASis Ösel Foods, ASis Nordic Foods, ASis Premia Tallinna Külmhoone, ASis Premia Foods, ASis Nordic Foods Holding. Alates 2015. aasta lõpust on Sooman tegutsenud Rannarootsi lihatööstuse müügidirektorina.

Rannarootsi Lihatööstus AS on 1992. aastal loodud 100% Eesti kapitalil põhinev ettevõte, mis pakub tööd umbes 190 inimesele. Rannarootsi tehased asuvad Läänemaal ning Lääne-Virumaal. Rannarootsi lihatööstus kuulub Maag gruppi, mis opereerib lisaks ASi Tere, AS Farmi Piimatööstuse, Mest Food OÜ, Nigula Piim OÜ, Pouttu OY, Avalon Foodsi, Nordic Milk OÜ, ASi Meieri Transport ja Deary OÜ tegevust.