„Novembris jätkus viimaste kuude tagasihoidlike tuuleoludega periood ja see mõjutas meie tuuleenergia toodangut. Enefit Greeni tootmisportfell on aga mitmekülgne ja nii kasvas aastatagusega võrreldes toodang meie koostootmisjaamades,“ kommenteeris Enefit Greeni juhatuse liige ja tootmisvaldkonna juht Innar Kaasik.

Tootmistulemust mõjutasid peamiselt Eesti ja Leedu tuuleparkide madalam toodang. Päikeseenergia toodang oli novembris aastatagusega võrredes 0,4% võrra madalam.

Novembri keskmised tuulekiirused olid Eesti ja Leedu tuuleparkides vastavalt 5,8 m/s ja 5,6 m/s (novembris 2021 olid mõõdetud keskmised tuulekiirused vastavalt 7,1 m/s ja 7,3 m/s). Ettevõte lisas börsiteatas, et nad on täpsustanud keskmise tuulekiiruse arvutamise metoodikat, mistõttu andmed võivad varem avaldatutest mõnevõrra erineda. Varasem metoodika põhines tuuleparkide kaalumata keskmisel tuulekiirustel, uus metoodika arvestab tuulikute erineva arvuga (ja sellest tuleneva võimsuse erinevusega) erinevates tuuleparkides.

Koostootmise segmendi novembri elektritoodang kasvas 11,4% ning soojusenergia toodang 1,0% võrreldes eelmise aastaga.

Pelletitoodang kasvas novembris aastataguse perioodiga võrreldes 16,2% võrra 14,6 tuhande tonnini.