Novembri algusest pole enam bussidel võimalik Juhkentali 48 aadressil asuvas parklas seista, sest krundi omanik seda enam ei luba. Kinnistu kuulub kinnisvaraettevõttele Liven, mis plaanib sinna ehitada hoone.

Bussijaama omanik, ärimees Hugo Osulale kuuluv T Grupp, tahab, et linnavalitsus või rahandusministeerium aitaksid olukorda lahendada. Riigihalduse minister Riina Solman ütles Ärigeeniusele, et T Grupp on esitanud rahandusministeeriumile palve algatada riiklik eriplaneering, mis määraks ära bussijaama planeeringu asukoha ja ala koos parkimisvõimalusega.

Kogu loo muudab aga kentsakamaks asjaolu, et kõnealune parkla oli Osula firma omanduses 2006. aastani, mil nad selle ära müüsid.

Krundi omandas ettevõte Mermer Arendus OÜ, kes algatas 2010. aastal detailplaneeringu, mille järgi oleks krundile kerkinud hoone. Planeering jäi toppama ning 2020. aastal läks ettevõte pankrotti. Toimus oksjon, kus osales ka T Grupi emafirma Mootor Grupp, kuid krunt läks hoopis Liven Home 17 OÜ-le, kes tegi kõrgema pakkumise.

Pikemalt loe Ärigeeniusest!