Balti põhinimekirja suurimad tõusjad olid täna Merko Ehitus, kerkides 1,76%, Ekspress grupp tõusis 1,66% ja SAF Tehnika 1,13%. Panevėžio statybos trestas oli täna aga kõige suurem kaotaja, kukkudes 5,96%, Pieno žvaigždės langes -3,06% ja Nordecon -3,05%.

Samas oli kauplemiskäive tagasihoidlik. Kokku tehti põhinimekirjas 3703 tehingut ning käive küündis 1,6 miljoni euroni.

Ekspress Grupp teatas täna uudisest, kust võib lugeda, et ettevõtte laieneb. Nimelt Balti riikide juhtiv meediakontsern Ekspress Grupp ostis Leedu suurimalt ajalehelt Lietuvos rytaselt veebipõhise uudisteportaali lrytas.lt. Pikemalt saab ostutehingust lugeda siit.

Firsth Northil oli taaskord Saunum suurim tõusja, kerkides täna 6,1%, Modera tõusis 3,42% ja TextMagic 2,07%. Enim kaotas seekord ELMO Rent, kukkudes -3,77%, Hagen Bikes -1,13% ja J.Molner -0,4%. Päeva kogukäibeks kujunes tagasihoidlikud 25 430 eurot.

Lõbusam uudis Eesti ärimaastikult tuli täna BigBanki poolt, kes teatas, et müüb maha temale kuuluvad piimalehmad. Nimelt otsustas ettevõte juhatus, et lõpetab kahe Viljandimaa põllumajandusettevõtte Palupera Põllud OÜ ja Abja Põld OÜ majandustegevuse. Tegevuse lõpetamise põhjustest saab lugeda siit.

USA indekseid tabas langus

Vahetult pärast avakella langes S&P 500 -0,3%, Dow Jones -0,2% ja Nasdaq100 -0,3%.

Nimelt avaldati täna hommikul andmed tootjahindade kohta, mis osutusid oodatust suuremaks. Novembrikuu tootjahindade näitajad tõusid eelmise kuuga võrreldes 0,3% üldises arvestuses ja 0,4% arvestuses, mis ei hõlma toiduaineid ja energiat. Majandusteadlased ootasid mõlema näitaja puhul 0,2% tõusu.

Euroopa indeksid lähevad lähevad nädalavahetusele vastu roheliselt. Stoxx 600 on enne sulgemist tõusnud 0,86% ja DAX indeks 0,48%.

Suured rahahaldurid ennustavad: uus aasta võiks pakkuda leevendust, aga ohud jäävad - aga millised on Ärilehe lugejate mõtted? Täna kirjutasime, et Bloombergi küsitlusele vastanud, peavad kõige suuremaks ohuks kõrget inflatsiooni.