Novembris toimunud Coop Panga aktsiate avalik pakkumine lõppes vaatamata keerulisele majanduskeskkonnale edukalt ja pakkumine märgiti 4,2 korda üle. Pank eelistas aktsiate jagamisel seniseid aktsionäre, kliente ja võlakirjainvestoreid. Emissiooni tulemusena väljastati 10,1 miljonit uut aktsiat ja kaasati 20,3 miljoni eurot täiendavat kapitali. Kaasatud rahaga ollakse valmis võimalusteks, mis avanevad majanduskasvu pidurdumise käigus.

Laenuportfell näitas kasvu kõigis äriliinides ning klientide maksekäitumine on jätkuvalt väga hea. „Kodumaiste hoiuste piiratuse tõttu oleme viimastel kuudel kaasanud tähtajalisi hoiuseid rahvusvahelistelt hoiuste vahendusplatvormidelt,“ seisis börsiteates. Kasvatades tulusid ja hoides tegevuskulud kontrolli all, teenis Coop Pank novembris korraliku kuukasumi 2,2 miljonit eurot. Panga omakapitali tootlus oli 21,5% ja kulu-tulu suhe 43%.“

Kokkuvõte numbrites:

  • Novembris kasvas panga klientide arv 3100 võrra ja aktiivselt arveldavate klientide arv 1900 võrra. Kuu lõpuks ulatus klientide arv 144 700-ni ja arveldavate klientide arv 65 600-ni. Aastaga on kliendibaas kasvanud 29%.

  • Panga klientide hoiuste maht kasvas novembris 68 miljoni euro võrra ulatudes kuu lõpu seisuga 1,46 miljardi euroni.

  • Panga laenuportfell kasvas novembris 29 miljoni euro võrra ja jõudis kuu lõpu seisuga 1,27 miljardi euroni. Kodulaenude portfell kasvas 14 miljonit eurot, ärilaenude portfell kasvas 12 miljonit eurot, liisingu portfell kasvas 2 miljonit eurot ja tarbijafinantseeringu portfell 2 miljonit eurot. Aastaga on panga laenuportfell kasvanud 39%.

  • Võrreldes möödunud aasta üheteistkümne kuuga on käesoleval aastal sama ajaga panga netotulud kasvanud 37% ja tegevuskulud 21%.