Ettevõtte asutajate sõnul on Fundvesti ainulaadsus läbipaistvus, lokaliseeritud lähenemine ja madalamad tasud - varade ostmisel kohaldab Fundvest fikseeritud vahendustasu 0,35 protsenti tehingu väärtusest ja 0,5 protsenti valuuta vahendustasu, kui tehing tehakse mitte-eurodes. Leedu keskpank kiitis Fundvesti heaks selle aasta alguses andes ettevõttele investeerimisteenuste pakkumiseks vajaliku litsentsi.

„Oleme seadnud ambitsioonika eesmärgi pakkuda Balti riikide elanikele uuenduslikku ja läbipaistvat hinnakujundusel põhinevat mobiilirakendust, mis võimaldab neil oma rahaasju tõhusamalt hallata. Kuigi jaeinvestor on praeguse karuturu tõttu mõnevõrra ehmunud, nagu on näha üldisest nõudlusest investeerimisteenuste järele, on tegelikult mõttekam kui kunagi varem alustada investeerimist. Varade hinnad on langenud ja aktsiad tunduvad atraktiivsemad kui aasta tagasi. Üks asi on ilmselge: karuturud lõppevad ja varade hinnad taastuvad,“ ütleb Fundvesti asutaja ja tegevjuht Rasmus Klaassen.

Konkurente mitu

Käesoleva aasta on olnud äärmiselt põnev just selles fintec sektoris, nimelt on meie turule tulnud käesoleval aastal kolm uut platvormi, kellel kõigil oma omad erinevad nüansid, kuid eesmärk on ühine.

Esimene laia haarde ja tasuteta investeerimisplatvorm, mis eestlasteni jõudis oli Lightyear, pakkudes tuhandeid aktsiaid ja hulga ETF. Peale Lightyeari sisenes Eesti turule Trade Republic, mis on tegelikult Euroopas tegutsenud juba pikemalt ja on enda sõnul Saksamaa suurim investeerimisplatvorm. Trade Republicu teeb eriseks meeletu aktsiate ja ETF'ide hulk.

Ettevõte alustas oma tegevust Eestis 2020. aastal suletud investeerimisfondina hallates varasid, kasutades turul kättesaadavaid pankade ja teiste finantsasutuste investeerimisvahendeid. Ettevõtte asutajad on kolm finants-, tehnoloogia- ja äriarenduse eksperti: Rasmus Klaassen, Martin Untals ja Sander Siim Vaher.

Klaasseni sõnul märkasid nad pärast erinevate platvormide hinnakujunduse uurimist mitmeid puudusi - kõrgeid määrasid tegevusetuse eest, lisatasusid platvormide haldamise, hoiustamise ja raha väljavõtmise eest. „Turul ei olnud vahendit, mis vastaks meie klientide vajadustele. Märkasime, et meie lahenduse järele on suur nõudlus ning asusime looma platvormi finantsteenuste kaasaegseks ja uuenduslikuks kasutamiseks,“ ütles Klaassen.