„Maailmaturuhinnad on olnud languses novembrikuu algusest. Langust on peamiselt vedanud tarbimise nõudluse langus, mis on tulenenud jätkuvalt kestvast koroonaviirusega tingitud piirangutest Hiinas ja kõrgest inflatsioonist,“ selgitas Alexela juhatuse liige Tarmo Kärsna.

Circle K Eesti mootorikütuste hinnastamisjuht Indrek Sassi lisas veel, et see on nii mootoribensiini kui ka diislikütuse jaehindades viimase üheksa kuu madalaim. „Nii soodsat kütusehinda nägime Eestis viimati märtsi alguses,“ lausus Sassi.

Kütusehind


Turg oli äraootaval seisukohal

Detsembri alguses olid turud äraootaval seisukohal, millise hinnalae seavad Euroopa Liit ja G7 Venemaa naftale, samuti millise otsuse tootmise mahtude osas teeb OPEC+ ning kuidas mõjutab turgu Venemaa naftale seatud Euroopa Liidu poolne embargo. Hinnad liikusid sellel perioodil päevade lõikes mõlemas suunas. „Hiina turul koroonapiirangutest tulenev nõudluse langus ja Venemaa sanktsioonide väike mõju on viinud maailmaturuhinnad langusesse, mis jõudis täna taas täiendavalt ka Eesti tanklatesse,“ lisas Kärsna.

Viimase kuu ajaga on seega hinnad tanklates langenud 21,5 senti diisli puhul ja 23 senti bensiini puhul.