Prognoosi kohaselt laekub järgmisel aastal töötuskindlustusmaksetest töötajate sihtfondi 184,1 miljonit eurot ja tööandjate sihtfondi 99,1 miljonit eurot, riigieelarvest eraldatakse 561 miljonit eurot ja Euroopa Sotsiaalfondi vahenditest koos riikliku kaasfinantseeringuga 23,1 miljonit eurot.

Töötukassa kulud kindlustushüvitistele, toetustele ja tööturuteenustele on prognoosi kohaselt uuel aastal 793,4 miljonit eurot. Võrreldes käesoleva aastaga kasvavad tuleval aastal kulud ennekõike töövõimetoetusele. Tööd otsivate ja töötavate inimeste oskuste arendamisele ja koolitamisele on töötukassa tuleva aasta eelarves planeeritud 42,5 miljonit eurot.

Eesti Töötukassa nõukogu esimees tervise- ja tööminister Peep Peterson sõnas töötukassa tuleva aasta eelarvele ja aastaplaanile viidates, et nõukogu ootavad ees strateegilised otsused: „Olukorras, kus Euroopa Liidu vahendid tööturu teenuste osutamiseks on lõppemas, tuleb järgmisel aastal langetada olulisi valikuid, et tagada piisav abi toetus nii töötutele kui töötavatele inimestele. Oluline on tagada meie inimestele kindlustunne muutuvas tööturu olukorras.“

Lisaks eelarvele kinnitati töötukassa 2023. aasta aastaplaan ning järgmise nelja aasta arengukava.