Transporeon on logistikalahendusi arendav ettevõte, mis pakkus oma platvormi lastisaatjatele, ekspediitoritele, vedajatele ja jaemüüjatele kaubaveo liikumiseks, haldamiseks ja jälgimiseks. Nüüd on selgeks saanud, et USA ettevõte Trimble (tarkvara, riistvara ja teenuste tehnoloogiaettevõte), on viinud lõpuni ostutehingu summas 1,88 miljardit eurot. Koos sellega osteti ka Eesti ettevõte Sixfold.

Sixfold liitus Transporeoniga 2020. aastal, et luua ettevõtte sõnul maailma kõige võimsam reaalajas jälgitav kaubavõrgustik. Koostöö alguses ütles Sixfold, et reaalajas nähtavuse (RTV) tehnoloogia integreeritakse Transporeoni pilvepõhisesse rakendusplatvormi, mis pakub transpordiinfot rohkem kui 100 000 vedajale ja 1200 kaubasaatjale üle maailma.

Sotsiaalmeedias tänas Sixfoldi asutaja Tõnu Runnel kogu ettevõtte meeskonda. „On olnud uskumatu lähedalt näha, kuidas uskumatu (tõesti, ikka veel – see ärimudel on lausa uskumatu) piirkondlik tehnoloogiaettevõte, millel on hulk unikaalseid tooteid, muutub vaid mõne aastaga terviklikuks kaasaegseks platvormiks ja ülemaailmseks liidriks,“ kirjutas ta oma LinkedIn-i lehel.

Facebookis lisas Runnel: „Nii saab joone alla 2015. a Palleteriga alanud pöörane seiklus ja maailma logistika nähtamatut, tarka rööbastikku ehitatakse muu hulgas ka Tartust, Tallinnast ja Viinist edasi juba ilma minuta. Aitäh tiim — olete vägevad!“

Kui suure summa Sixfold tehingus sai, ei ole teada. Reutersi andmetel läheb tehing lukku 2023. aastal.