„Meil on veel palju teha,“ ütles Powell kolmapäevasel pressikonverentsil. USA keskpank otsustas tõsta oma baasintressimäära 50 baaspunkti võrra sihtvahemikku 4,25–4,5%. Tegemist on kõrgeima tasemega alates 2007. aastast.

Varasemal neljal kohtumisel on intressi tõstetud 75 baaspunkti jagu. Mediaanprognoosi järgi kerkib USA keskpanga baasintress järgmisel aasta lõpuks 5,1% juurde ning 2024. aastal langeb 4,1% juurde ehk kõrgemale, kui varasemalt oodatud.

„Ma ei näe meid kaalumas intressilangetust, kuniks komitee on kindel, et inflatsioon liigub püsival moel 2% suunas,“ märkis Powell. „Hinnastabiilsuse taastamine nõuab piirava poliitika säilitamist tõenäoliselt mõnda aega,“ ütles ta.

Järgmine, veebruari alguses toimuv intressitõste sõltub Powelli sõnul saabuvatest majandusandmetest. Laual on veel pooleprotsendine või veerandi protsendi suurune tõus, märgib Bloomberg.

Kui enne pressikonverentsi olid USA peamised indeksid liikunud plusspoolel, siis päeva lõpuks langesid aktsiad madalamale. Dow Jones lõpetas päeva –0,42%, S&P 500 –0,61% ja Nasdaqi koondindeks –0,76% madalamal.