Uuendusprojekti autorid on arhitektuuribüroo Novarc ning uue fassaadilahenduse ja üldalade sisekujunduse välja töötanud KOKO arhitektid. Ehitustööde omanikujärelevalvet teeb Inseneribüroo Telora OÜ, teatas T1.

„Ehitustrusti näol leidis T1 sobiva kogemusega partneri, kelle tehtud tööde seas on mitmed suurobjektid. Nagu valatult sobib meile Ehitustrusti kaubanduskeskuste ehitamise ja uuendamise kogemus, mida ettevõte saab nüüd T1-s rakendada,“ sõnas T1 tegevjuht Tarmo Hõbe. Ehitustrusti esimesed tööd on kahe klaasist liftišahti paigaldamine keskaatriumi, kolmanda korruse rendipindade ehitamine spordiklubide ja terviseasutuste jaoks ning mitmed teised tööd.

„Ehitustrusti meeskonnal on kogemus mitme suurema kaubanduskeskuse ehitamisel. Nende seas on Tartus asuv Lõunakeskus, kus sarnaselt T1-le toimusid ehitustööd ajal, mil ülejäänud keskus toimis ning kliendid said külastada poode, toitlustuskohti ja vaba aja veetmise asutusi. Oluline on tagada kõikide keskuses tegutsevate äride heaolu ning et kõik keskuse kliendid saaksid turvaliselt, puhtalt ja ohutult seal oma asju ajada,“ ütles Tallinna Ehitustrusti juhatuse liige Eerik Staškevitš.

T1 saab uue ilme

Koostöölepingu raames veab Ehitustrust ka kogu projekteerimisprotsessi, et viia T1-s ellu mitmeid ehituslikke uuendusi. T1 keskuse fassaad nii raudtee kui ka Peterburi tee poolel saab täiesti uue väljanägemise ning lisaks saavad uue ja rohelise ilme Peterburi tee poolsed klaastamburid. T1 keskuse kaubandus koondub edaspidi kahele esimesele korrusele, kus fookus on kvaliteetsel outlet-kaubandusel oma eristuva tootevalikuga. Põhjalik ümberehitus ootab kolmandat korrust, mis edaspidi keskendub huvitegevustele, spordile ning tervise- ja iluteenustele. Neljanda korruse pärusmaaks jääb juba praegu väga hästi toimiv meelelahutus, kuna seal asuvad Super Skypark, kino Cinamon ja populaarsed söögikohad.

Tallinna Ehitustrust OÜ on 2012. aastal loodud Ehitustrust AS-i tütarettevõte, mille viimase aja märkimisväärsemad tööd on kõrghoone Skyon Tallinna kesklinnas, hotell L’Embitu Tallinnas, Arvo Pärdi keskus Laulasmaal, Rapla Keskus, Kvartali keskus Tartus ning Tartu Lõunakeskuse 10. etapi rekonstrueerimistööd.