See on sealse keskpanga viimane katse ohjeldada inflatsiooni ilma Ühendkuningriigi majandust sügavasse majanduslangusesse surumata, kirjutab portaal investing. See samm on väiksem kui panga viimasel istungil väljakuulutatud 75 baaspunkti suurune tõstmine. Seda mõjutab tõsiasi, et SKP kvartalikasv on juba kolm kuud olnud negatiivne, andes märku lähenevast majanduslangusest.

„Tööturg on endiselt pingeline ning on selgelt näha, kuidas inflatsioon kajastub kodumaistes hindades ja palkades, mis võib viidata suuremale püsivusele ja seega õigustab edasist jõulist rahapoliitilist reageerimist,“ ütles keskpank oma otsuseid üksikasjalikult tutvustavas avalduses.

Siiski vähenes UK koguinflatsioon novembris oodatust rohkem, kuid jäi 10,7%-ga kaugele üle panga 2% eesmärgi. Käsikäes kõrge inflatsiooniga on kasvanud ka riigi keskmine sissetulek, mis pärsib keskpanga pingutusi kriisiga võitlemisel.

UK tegevus matkib Föderaalreservi sammu eile, kui ta kärpis oma intressimäärade tõstmise ulatust 75 baaspunktilt 50 baaspunktile. Föderaalreservi esimees Jerome Powell kordas siiski, et Föderaalreservil (FED) on veel pikk tee minna. Siiski paljud majandusteadlased ootavad Investing.com'i sõnul, et FED peatab oma intressimäärade tõstmise järgmise aasta alguses.