Teisipäeval teatas kuberner Aleksandr Drozdenko, et Ivangorodi piiripunkt läheb kaheks aastaks rekonstrueerimisele, mistõttu ei saa seda sõidukiga ületada. Eesti välisministeerium ei osanud seda otsust veel kommenteerida.

Lux Expressi juhatuse liige Ingmar Roos sai Vene poolt langetatud väidetavast otsusest teada meedia vahendusel. „Oleme Tallinn–Peterburi liiniliikluse osas pidevalt valmis ootamatusteks, kuid seni, kuni ei ole teada mõlema riigi poolt kinnitatud faktilist infot piiri sulgemise sellega seotud tähtaegade ja säiliva piiriületuse tingimustega, ei ole võimalik langetada otsuseid edasiste tegevusplaanide osas,“ märkis Roos.

Eesti rahvusvaheliste autovedajate assotsiatsiooni peasekretäri Ermo Peralaineni sõnul mõjutab otsus sulgeda piir ettevõtteid. „Sõltub sellest, kui palju kaupade liikumist sanktsioonide valguses toimub,“ lisas ta. Mitmed Venemaa suunal liikuvad kaubad on juba sanktsioonide all. Toidukaubad liiguvad Vene suunal, kuid suur osa neist pole Eesti päritolu.

Peralainen märkis, et piiri sulgemisel tuleb kasutada teisi piiripunkte, mis teeb veo aeglasemaks ja ka kallimaks. Samas tõi ta välja, et juba praegu on Eesti piiripunktides järjekorrad pikad, mistõttu kasutavad mitmed vedajad Venemaale sõiduks hoopis Soome piiriületuspunkte. Peralainen lisas, et paljud piiriületajad on välisvedajad ning veetakse kaupa, mis pole sanktsioonide all ega keelatud.