S&P 500 on juba nädalaid 100 punkti kaugusel 4000 punktist. Aeguvad optsioonid toovad turule suure likviidsuse, mis omakorda võib viia indeksid allapoole, kuid langus võib teiselt küljelt forsseerida ostuhuvi ning aidata S&P 500 taas üle 4000 punkti piiri. Nii näeb seda First Growth Capital LLC asutaja David Reidy. Tema arvates on turg olnud takerdunud „pika gamma“ olekusse. Sellest tulenevalt peavad optsioonikauplejad käituma vastuolus trendidega, ostes aktsiaid, kui need langevad ja vastupidi.

„Tänased sündmused võiksid aktsiaturul pingeid maha kruvida, et indeksid saaksid praegusest müürist üle ,“ ütles Reidy. Tema sõnul oleks see tarvis vaja allapoole suunatud liikumist, võttes arvesse aasta lõpu positsioonide korrigeerimist ja makromajanduslikku majanduslanguse vaadet, vahendab Bloomberg.

Bloombergi sõnul olid aktsiad juba neljapäeval surve all, kui Euroopa keskpank ühines USA-ga intressimäärade tõstmisel ja hoiatas, et see ei jää viimaseks korraks. S&P 500 langes selle peale 2,5%, sulgudes esimest korda viie nädala jooksul alla 3900 punkti. „Põhimõtteliselt olid kõik reedega (tänasega – toim) seotud optsioonide hinnad äärmiselt kõrged ja väga tundlikud kaudse volatiilsuse suhtes,“ ütles Brent Kochuba, Spot Gamma asutaja.

Futuurid on sellele reageerinud negatiivselt ning S&P 500 on praegu –1,02%, Nasdaq100 –0,64% ja Dow Jones –1,02%.