„Mulle meeldib, kuidas Margus Rink ennast väljendab ja ettevõtte tulevikuplaanidest räägib. Ma usun juhti ja seetõttu ka sellega kaasa läksin,“ selgitas Kull viimast investeeringut Delfi Ärilehele.

„Tänases segases maailmas kohalikud pangad on võitjad,“ ütles ta.

Tegemist on tema teise investeeringuga pangandussektorisse. Suvel ostis Kull 15 700 LHV Groupi aktsiat. „LHV on väga suurte ambitsioonidega, muuhulgas UKs toimetamine. Pealegi, võrreldes Rootsi pankadega on nad minule lähemal, mul on parem arusaam, mida nad tahavad teha ja mis on nende ambitsioonid. Seetõttu on lihtsam neid eelistada,“ märkis Kull. „Ma arvan, et tänasel ajal on nad need, kes väljuvad olukorrast võitjana.“

Ärikinnisvaras toimetav Kull peab tugevaks ettevõtteks ka EfTENit, kelle fond börsil noteeritud on. „Ta ei ole võibolla selline, kus saaks investeeringu paari aastaga duubeldada nagu on teinud Coopi või LHV aktsia viimase paari-kolme aastaga, aga kindlasti on ta ülihästi juhitud ja suutlik ettevõte,“ ütles investor.

Läbi ettevõtte Gamma Investeeringud on Marko Kulli Tallinna börsi portfellis täna 500 Tallink Grupi aktsiat (tänase hinnaga ~260 eurot), 15 700 LHV Groupi aktsiat (~52 400 eurot) ning 104 025 Coop Panga aktsiat (~233 000 eurot).

Marko Kull on koos Igor Mölderiga ärikinnisvarasse investeeriva Capital Milli üks omanikest. Mölder on läbi CM Capitali üks Coop Panga suuromanikest ning ettevõttele kuulub 5,25% Coop Pangast. CM Capitalist omab Mölder poolt.

Viimase kuu ajaga on Coop Panga aktsia kerkinud ligi 7%, alates 2022. aasta algusest on languseks 19%.