See on esimene kord, kui Kanada on otsustanud arestida sanktsioonide alla kuuluva isiku vara. Kui kohus selle heaks kiidab, saab raha kasutada Ukraina ülesehitamiseks ja ohvrite abistamiseks. Kanada on ühtlasi esimene suurriik, kes on otsustanud oligarhi vara konfiskeerida ja selle Ukrainale anda.

Välisminister Mélanie Joly sõnas, et nad on sõja algusest saadik Putinit ja tema abistajaid hoiatanud, et nad ei saa oma tegude eest põgeneda. „Ei tasu arvata, et nad ei saa karistada. Kanada jätkab Venemaa ja nende inimeste survestamist, kes on saanud kasu Putini barbaarsest sissetungist Ukrainasse. Toetame Ukrainat nii kaua, kui vaja,“ kinnitas ta.

Kanada rahandusminister Chrystia Freeland ütles, et Vene oligarhid ei saa oma ebaseaduslikku vara Kanadas varjata. „Oligarhide vara kasutamine Ukraina ülesehitamiseks on õiglane,“ sõnas ta.

Pärast seda, kui Venemaa okupeeris 2014. aastal Krimmi, on Kanada kehtestanud sanktsioonid enam kui 2100 isikule ja ettevõttele. Selle aasta 24. veebruarist on Kanada pannud sanktsioonide alla veel 1500 inimest ja ettevõtet Venemaalt ja Valgevenest.