Oligarhid üle maailma on läinud kohtutesse, et pöörata tagasi nende suhtes tehtud otsuseid. Prantsusmaal on seda tegemas Ponomarenko. Küsimus puudutab eelkõige tema ultra-eksklusiivses Saint-Jean-Cap-Ferrat piirkonnas, Prantsuse Rivieral asuvat villat. Selle väärtus on ligikaudu 90 miljonit eurot.

Kohus otsustas mehe kahjuks ning külmutatud vara ei hakatud välja sulatama. Ta väitis, et külmutamise ajal ei saa ta lõpetada renoveerimistöid, mis objektil pooleli jäid. Kohus aga ei soovinud sellest midagi kuulda ja jättis otsuse jõusse.

Kohus tõi välja, et ka Ponomarenko enda vara seisab silmitsi külmutamisega. Villa kuulub nimelt ühele ettevõttele, millest 95% kuulub oligarhi laste emale. Kohus ütles, et tolle naise vara ei ole suures osas külmutatud. Samas ei ole vaidlus veel läbi, sest järgmise astme kohus veel otsustab, kas tema argumentidel on alust või mitte.

Teine rikkur Aleksei Kuzmintšev saavutas hiljuti kohtus väikese võidu ja see puudutas reide kahel tema jahil. Samas kaotas ta varem kohtus ja ta peab avaldama oma kodu asukoha Pariisis. Kohtuasjad on teiste seas sisse andnud ka Roman Abramovitš, Andrei Melnitšenko ja Mihhail Fridman.

Euroopa Liidus ja ka mujal ragistatakse samal ajal ajusid, kuidas konfiskeeritud või külmutatud vara rahaks teha ning tulu Ukraina ülesehitamiseks suunata.