Sinna peab ta kohtuistungi ajaks elama jääma ning alluma elektroonilisele jälgimisele. Väljas tohib ta käia trenni tegemas, kuid sedagi järelevalve all. Kautsjoni peavad tagama veel kaks isikut, kellest üks ei saa olla perekonnaliige.

„Härra Bankman-Fried pani toime eepiliste mõõtmetega pettuse,“ ütles föderaalprokurör Nicolas Roos kohtule. Tema sõnul on valitsusel kümneid tunnistajaid, samuti krüpteeritud tekstisõnumeid ja „kümneid tuhandeid“ dokumente, mida saab kasutada tõendusmaterjalina.

Roosi sõnul nõustus Bankman-Fried samas vabatahtlikult Bahama saartelt väljaandmisega ning tema varad on vähenenud piirini, kus ta ei saa enam hõlpsasti põgeneda. Varasemalt on Bankman-Fried öelnud, et tal on peale FTXi pankrotti jäänud alles viimased 100 000 dollarit.

Lisaks sellele, et Bankman-Friedile määrati kautsjon ja tema liikumist piirati, keelati tal ilma valitsuse loata teha finantstehinguid, mille väärtus ületab 1000 dollarit. Ta ütles kohtuistungil vaid kolm sõna – „Jah, ma tean“ – vastuseks kohtuniku küsimusele, kas ta sai kautsjoni tingimustest aru.

Bankman-Friedi advokaat Mark Cohen rõhutas ka oma kliendi oluliselt vähenenud rahalist olukorda, lisades, et ta ei ole varem põgenenud ja tal on tugevad perekondlikud sidemed. „Ta hakkab elama oma vanemate juures, kes on Stanfordi õiguse professorid ja on pantinud oma kodu, et tagada tema kohtusse ilmumine,“ ütles Cohen.

30-aastast Bankman-Friedi süüdistatakse aastatepikkuses pettuses, mille käigus kasutas ta miljardeid dollareid FTXi klientide raha isiklikeks kulutusteks ja kõrge riskiga panusteks FTXi sõsarettevõtte Alameda Research kaudu. Süüdi mõistmisel võib ta veeta ülejäänud elu vanglas, kirjutab Financial Times.

Mitmetes intervjuudes on Bankman-Fried väitnud, et varasemalt ühe maailma suurima krüptobörsi FTXi kokkukukkumine oli tingitud juhtimisvigadest, mitte pettusest.

Kolmapäeva õhtul teatas USA prokurör, et kaks Bankman-Friedi lähimat kolleegi on end seoses FTXi kokkuvarisemisega süüdi tunnistanud.

Järgmine kohtuistung toimub 3. jaanuaril.