Tänavu kehtis kõikidele pensionäridele üldine maksuvaba tulu 500 eurot, mis sissetuleku kasvades väheneb. Jaanuarist on aga vanaduspensioniikka jõudnutele maksuvaba tulu 704 eurot, mis ei vähene pensioni kasvades ega ka siis, kui pensionär otsustab tööl käimist jätkata.

Maksuvaba tulu summas 704 eurot on seotud inimese vanusega. See tähendab, et muudatus kehtib kõikidele neile pensionäridele, kes on vähemalt 64 a ja 3 kuud vanad. Samuti ka neile, kes jõuavad uuest aastast vanaduspensioniikka. Tuleval aastal on vanaduspensionieas kõik inimesed, kes on sündinud kuni 1959. aasta juunini (kaasa arvatud). 

Alates uuest aastast arvestab sotsiaalkindlustusamet maksuvaba tulu kuni 704 euro ulatuses automaatselt inimese pensionile. Selleks ei pea ameti poole pöörduma ega avaldust esitama.

Kui varasemalt sai vanaduspensioniealine ise otsustada, kas ta soovib või ei soovi maksuvaba tulu oma pensionilt kasutada, siis uuest aastast seda valikuvõimalust enam ei ole.  

Kui pension on alla 704 euro ning inimesel on veel maksustatavaid tulusid, siis üle jäävat summat saab kasutada oma äranägemise järgi, nt töötasult või tuludeklaratsiooniga.

Samuti tõuseb jaanuarist ka pensioni baasosa 20 euro võrra pea kõigil pensionäridel, va eripensioni saajatel. Uuest aastast on baasosa suuruseks 275,74 eurot.