Statistikaameti analüütik Johanna Linda Pihlak sõnas, et novembris mõjutasid jaekaubandusettevõtete müügitulu langust enim tööstuskaupade kauplused, kus müük vähenes 7%. „Müügitulu vähenes enamikul tegevusaladel. Vaid tekstiilitoodete, rõivaste ja jalatsite kauplustes kasvas müük 2% ning apteekides ja kosmeetikatarvete kauplustes jäi see eelmise aasta tasemele,“ lisas Pihlak.

Tööstuskaupadest vähenes müük kõige rohkem ehk 14% majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustes. Müügitulu vähenes veel 10% posti või interneti teel kaupu müüvates kauplustes, 5% muudes spetsialiseeritud kauplustes, kus kaubeldakse peamiselt arvutite ja nende lisaseadmete, raamatute, sporditarvete, mängude, mänguasjade ja muuga, 3% muudes spetsialiseerimata kauplustes, kus on ülekaalus tööstuskaubad (kaubamajad) ning 2% kasutatud kaupade kauplustes ja väljaspool kauplusi ehk kioskites, turgudel ning otsemüügil.

Toidukaupade kaupluste müügitulu vähenes eelmise aasta novembriga võrreldes 4% ning mootorikütuse jaemüügiga tegelevate ettevõtete müügitulu suurenes 18%.

Oktoobriga võrreldes suurenes jaekaubandusettevõtete müügitulu 4%. Sesoonselt ja kalendaarselt korrigeeritud andmete põhjal oli kasv 2%.

Selle aasta üheteistkümne kuuga suurenes jaekaubandusettevõtete müügitulu eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 3%.