Royal Unbrew Eesti OÜ ühendatakse Tanker Brewery OÜ-ga alates 1. jaanuarist 2023. Lisaks oma kaubamärgi all toodetavale ja müüdavale käsitöö ning premium-õllele hakkab Tanker Eestis turustama ka teisi seni Royal Unibrew Eesti portfellis olevaid kaubamärke, millest tuntuimad on Heineken, Pepsi ja Cido. Tanker võtab üle ka kõik Royal Unibrew Eesti lepingud ja töötajad.

Ettevõtte tegevjuhiks saab senine Royal Unibrew Eesti juht Ranner Kuningas, Tanker Brewery asutaja Jaanis Tammela jätkab panustamist õlletootmise ja Tankeri brändi arendustegevuste vallas.

Royal Unibrew Baltimaade juht Marius Valdas Kirstukas selgitas, et Royal Unibrew strateegia on kõikidel turgudel anda kohalikele kaubamärkidele ja ettevõtetele võimalus areneda. „Tegutseme sarnaselt ka teistes siinse piirkonna riikides, kus grupi lokaalne tegevus on koondatud kohaliku ettevõtte alla. Royal Unibrew Eesti oli siiani turustusettevõte, mis keskendus peamiselt globaalsete partnerluste arendamisele Heinekeni ja Pepsico’ga. Kohaliku tootja Tanker Brewery ost võimab meil tugevdada positsioone 3. mängijana Eesti duopoolsel õlleturul. Meie eesmärk on tugevdada Tankerit ja võtame pikaajaliselt sihikule eesmärgi saavutada Eesti turul kohalike õlletootjate seas kahe suuremaga võrreldav positsioon,“ selgitas Kirstukas.

Investeeringuid on juba tehtud

Tanker Brewery tegevjuht Ranner Kuningas lausus, et Tanker alustas juba 2022. aastal edukalt investeerimist kohalikku õlletehasesse ja brändiarendusse. „Investeerisime Jüris asuva õlletehase seadmetesse ligikaudu 400 000 eurot, et rahuldada suurenenud nõudlust, tagadada ka kõrgeim kvaliteedistandard ja tuua turule uus, jätkusuutlikum tagastatava vaadi pakendiformaat. Lisaks investeerisime üle 500 000 euro Tankeri kaubamärgi äriarendusse, sealhulgas uute toodete turule toomisse,“ selgitas Kuningas.

Tanker tugevdas 2022. aastal oluliselt oma turupositsiooni ja suurendas turuosa enam kui 3 korda. Tankeri kaubamärgi tuntus Eesti õllejoojate seas tõusis üle kahe korra 72 protsendini ning Tankeri õlut on uuringute põhjal proovinud 21 protsenti õllejoojatest.

2014. aastal asutatud käsitööõlletehase Tanker portfellis on tänaseks üle 130 erineva maitse, suuruse ja pakendivalikuga toote. Lisaks Eesti turule ekspordib ettevõte oma toodangut enam kui 20 riiki, sealhulgas Prantsusmaale ja Hollandisse. Viimaste aastate suurim kasv on saavutatud Leedus.