Euroalal langes tarbijate kindlustunne juba sügisel läbi aegade madalaimale tasemele. Konjunktuuriinstituudi andmetel püsis Eesti tarbijate kindlustunne väga madal ka läinud aasta novembris. Eelmisel aastal halvenes ligi 60% perede majanduslik olukord ja umbes pooled pered näevad olukorra pahenemist ka tänavu.

„Selleks, et keerulistel aegadel tagada turvatunne ootamatustega toimetulekuks, on suurenenud märgatavalt inimeste huvi meie uudse liisingumakse kindlustus vastu, mis kaitseb autoomanikke makseraskuste eest,“ rääkis Coop Liisingu juht Martin Ilves. Coop Liising pakub liisingumakse kindlustust alates eelmise aasta esimesest kvartalist ja teeb seda koostöös If Kindlustusega.

„Kui koos liisingumaksega tasutakse ka selle kindlustus, hüvitab kindlustusselts autoliisingu võtjale tema töö- või töövõime kaotuse korral liisingumaksed kuni poole aasta ulatuses,“ selgitas Ilves. Näiteks, kui igakuine liisingumakse on 200 eurot, siis kindlustusjuhtumi korral tasub kindlustus kliendi eest kuue kuu jooksul kuni 1200 eurot ja selle võrra väheneb ka liisitava sõiduki jääkväärtus.

„Ootamatut töö- või tervisekaotust ei oska meist keegi kunagi ette näha. Sellisesse olukorda sattudes aitab kindlustus vähendada finantsmuresid ajal, kui otsitakse uut tööd või tegeletakse töövõime taastamisega,“ lisas Ilves.

Liisinguvõtja saab liisingumakse kindlustusega kindlustada ennast nii ajutise kui ka püsiva töövõimetuse, töökaotuse ning ka ootamatu surma vastu. Hüvitise saamise eeldus on vähemalt kuu aega kestnud soovimatu töökaotus või õnnetusjuhtumist tingitud töövõime kaotus. Õnnetuse tagajärjel saabunud surma korral katab If Kindlustus kogu tasumata jäänud liisingusumma, mis tähendab, et auto jääb liisinguvõtja perekonnale.

Liisingukindlustuse igakuine tasu sõltub autoliisingu kuumakse suurusest. Näiteks 200-eurose liisingumakse korral lisandub kindlustusmaksena umbes 8,4 eurot kuus. „Võrreldes auto igakuise liisingutasuga on see suhteliselt väike kulu, kuid annab samas olulise kindlustunde,“ tõdes Ilves.

„Peale Coop Liising AS-i ei võimalda praegu teadaolevalt ükski teine liisingupakkuja Eestis sellist kindlustuskaitset,“ väitis Ilves. Varem on mõned autotootjad aidanud oma koduturul majanduskriisi tõttu raskustesse sattunud klientidel tasuda lühiajaliselt liisingumakseid. Nüüd on hakanud seda võimalust vähehaaval pakkuma ka kindlustusettevõtted.