1. jaanuaril ühines Horvaatia euroalaga ja sel päeval võeti Horvaatias senise valuuta (kuna) asemel kasutusele euro kursiga 1 EUR = 7,53450 HRK. Eesti Pank pakub vahetusteenust keskkursiga ja teenustasuta Eesti Panga muuseumis selle lahtioleku ajal. Päevalimiit inimese ja tehingu kohta on 8000 Horvaatia kuna. Horvaatia kuna münte Eesti Pank ei vaheta.

„Euroala keskpangad pakuvad inimestele võimalust vahetada uue euroala liikmesriigi rahvusvaluutat eurode vastu kahe kuu jooksul tasuta ja keskkursiga. Sarnast abi pakuti Eestile meie liitumisel euroalaga ning sama tehti ka Läti ja Leeduga. Alates märtsist saab kunasid vahetada keskkursiga vaid Horvaatias,“ ütles Eesti Panga sularaha- ja taristuosakonna juhataja Rait Roosve.

Horvaatias on võimalik vahetada keskkursiga nii kunapangatähti kui ka -münte postkontorites, kommertspankades ja finantsametis kuni 2023. aasta lõpuni. Tehingu kohta saab tasuta vahetada kuni 100 kunapangatähte ja 100 kunamünti. Suurema arvu pangatähtede või müntide vahetamise eest võivad kommertspangad võtta tasu.

Alates 2024. aasta jaanuarist vahetab Horvaatia keskpank kunapangatähti tähtajatult ja kunamünte kuni 31. detsembrini 2025. Vahetusteenus keskpangas on tasuta.

Sujuva ülemineku tagamiseks on Horvaatias kahe nädala jooksul paralleelselt ringluses ja maksevahendina kasutusel nii Horvaatia kuna kui ka euro. Alates 15. jaanuarist 2023 on Horvaatias ainuke ametlik maksevahend euro.