Aasta kokkuvõttes kasvas reisijate arv 98% ehk 3,5 miljoni reisija võrra, taastudes pandeemiaga seotud liikumispiirangutest. Kaubamaht kahanes eelmise aastaga võrreldes 21% ehk 4,6 miljonit tonni seoses sanktsioonide rakendamisega Venemaa ja Valgevene päritolu kaubale. Sanktsioonidest tingitud vedellasti ja puistlasti mahtude langust aitas teatud määral tasakaalustada kasv kõigis teistes lastiliikides, seisis pressiteates. Seejuures laevakülastuste arv oli sadama sõnul võrdlemisi stabiilne, vähenedes vaid 2% 7130 külastuseni.

IV kvartalis läbis Tallinna Sadama sadamaid 1,7 miljonit reisijat ja kaupa käideldi 3,9 miljonit tonni. Võrreldes eelmise aasta IV kvartaliga kasvas reisijate arv 39% Helsingi ja Stockholmi liinide toel, samas kaubamaht langes 17%. Laevakülastuste arv langes 12% 1600 külastuseni, olles mõjutatud kaubamahtude langusest ning reisioperaatorite-poolsest reisilaevade prahtimisest (laeva rent – toim) ja müügist tingitud muudatustest.

Tallinna Sadama juhatuse esimehe Valdo Kalmu sõnul jätkub reisijate äri taastumine oodatust kiiremas tempos. „Aastaga on reisijate arv kahekordistunud ja Helsingi liinile lisandus detsembris uhiuus suurem laev m/s MyStar, mis toetab reisijate äri kasvu ka edaspidi. Tänaseks oleme jõudnud taastuda 72 protsendini pandeemia-eelsest tasemest,“ ütles Kalm. „Väga hea meel on, et hoolimata Peterburi kruiisikaardilt kadumisele leidis taas tee Tallinna 170 00 kruiisituristi ja Saaremaale 2000 kruiisituristi, mis on kokku kolm korda enam kui eelmisel aastal,“ sõnas Kalm.

Aastaga on Tallinna sadama aktsia langenud 25,55% ja kaupleb täna 1,42 euro juures.