Naftatoodete käitlemise ja ladustamise teenusepakkuja Nord Terminals (endine Alexela Logistics) teatas täna, et asuvad üle vaatama töötajate arvu. Ettevõtte selgitab, et võimalikud koondamised on seotud terminale läbivate mahtude vähenemisega, mis on seotud Ukraina sõja ja kaasnevate sanktsioonidega, sealhulgas ka hiljutise Vene nafta keeluga.

„Otsus alustada konsultatsioone võimalike koondamiste üle sündis raske südamega, kuid tänane turuolukord on Ukraina sõja ja detsembris jõustunud Venemaalt pärit naftatoodete sanktsioonide vältimatu tagajärg. Nord Terminals peab nõu ja teeb tihedat koostööd töötukassaga, et tagada õiglane ja nõuetele vastav protsess,“ ütles Nord Terminalsi juhatuse liige Aarto Eipre.

Ettevõtte Paldiski ja Sillamäe terminalides väheneb töötajate arv potentsiaalselt ligikaudu 20%, mis tähendab 35–40 töökohta.

Nord Terminals AS on Läänemere ja Põhjamere idakaldal viit energeetikavaldkonna transiiditerminali ühendav ettevõte, mille enamusaktsionär on Puma Energy kontserni tütarettevõte. Nord Terminals AS tegeleb nafta- ja naftakeemiatoodete käitlemisega.