Geeniusele teadaolevalt töötas 52-aastane meesterahvas haiglas õena. Kaamerad olid ta paigutanud palatisse, mis tavapärastes oludes on mõeldud presidendi, peaministri ja teiste kõrgete riigiametnike ja väliskülaliste erakorraliste raviprotseduuride tarbeks.

PERH lõpetas töötajaga töösuhte koheselt, politsei algatatud kriminaalmenetlus on veel käimas. Kuna meesterahvale ei ole määratud kohtulikku karistust, mis seaks talle keelu tervishoiutöötajana töötamisel, võib ta tööd jätkata mõnes muus haiglas.

Mullu 26. novembril toimus PERHi administratiivdirektor Aivi Karu sõnul rutiinne ruumide korrashoid, mille täitmisel erakorralise meditsiini osakonna (EMO) üksikpalati WC-st leiti kahtlane seade.

„Vastavalt kehtivale korrale teavitati sellest kriisihalduse talitust ning ka politseid, kes tuvastas koheselt, et tegu on kaameratega,“ ütles Karu.

Loe pikemalt Geenius.ee portaalist, keda meesterahvas jälgida soovis.

Lääne-Harju politseijaoskonna menetlustalituse juht Raigo Prants täiendavalt olukorrast:

Lääne-Harju politseijaoskonna menetluses on kriminaalasi Põhja-Eesti Regionaalhaigla tualettruumi paigaldatud videokaamerate abil teostatud ebaseadusliku jälitustegevuse asjaolude väljaselgitamiseks. Hetkel on selgeks saanud, et kaamera paigaldas PERH-i töötaja ja sellega ei filmitud ühtegi patsienti. Jälgimise all oli üks konkreetne PERH-i töötaja, kelle vastu kahtlustatav isiklikku huvi tundis. Ülejäänud PERH-i kollektiivi kaameratega ei jälgitud.

Politsei võtab sääraseid juhtumeid väga tõsiselt, olenemata, kas jälgitud on tavainimest või mõnda riigiametnikku. Ka selle juhtumi puhul reageerisime kohe pärast info saamist sündmuskohale ja tegutsesime asjaolude väljaselgitamiseks intensiivselt mitu päeva, et mõista, kui suur riive võimalike videotega kaasneb. Juba samal päeval tegime kindlaks ja pidasime kinni kahtlustatava. Samuti veendusime, et vaadeldaval perioodil ei olnud palatit kasutanud ükski patsient. Järgmisel päeval kuulasime kahtlustatava üle, vaatasime läbi salvestatud videod ja võtsime ära kõik tema nutiseadmed ja andmekandjad veendumaks, et samalaadseid videoid mujal ei ole. Kahtlustatav oli vabatahtlikult nõus politsei poolt relva alalise hoiule võtmisega ning tegema ka avalduse relvaloa tühistamiseks.