Reformierakond ja Eesti 200 vaated ühtivad ehk nii Jürgen Ligi kui ka Eesti 200 esimehe Lauri Hussari sõnul tuleks maksumüür kaotada ja naasta ühetaolise tulumaksu juurde. Astmelist tulumaksu ei poolda ka EKRE esimees Martin Helme.

Keskerakond ja sotsiaaldemokraadid lähenevad aga küsimusele veidi omasoodu. Sotside süsteemi järgi võiks näiteks rohkem kui 3000 euro suurust palka ületavalt summalt maksta tulumaksu 25 protsenti, keskerakondlaste mõtete järgi võiks aga kahekordset keskmist palka ehk 3400 eurot ületavalt summalt maksta tulumaksu 30 protsenti.

Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder suhtus ainsana erakondade esindajatest positiivselt ka praegusesse maksuküüru.

„Maksuküür vajab tõepoolest ümbervaatamist ja siin on mitmeid võimalusi. Aeg on edasi läinud – oleme tõstnud tulumaksuvaba miinimumi, keskmine palk on kasvanud ning omal ajal kehtestatud küür on ajale jalgu jäämas. Aga kas kaasajastamine tähendab nende numbrite ümber vaatamist, et me suurendame neid numbreid ja jätame küüru alles, kaotame küüru ära, teeme astmeliseks tulumaksuks – eks need vaidlused seisavad kolleegidega meil ees. Isamaa hea meelega säilitaks selle küüru ja vaataks need numbrid ümber,“ rääkis Seeder.

Loe lugu pikemalt ERR-ist.