Eelmise aasta lõpust on Eesti Gaas üritanud broneerida võimalust tarnida veebruaris Klaipeda terminali kaudu uus kogus LNG-d. Ettevõtte juhatuse esimehe Margus Kaasiku sõnul ei õnnestunud neil siiski veebruariks Klaipedasse LNG-laeva vastuvõtuaega broneerida, kuna terminali tehniliste probleemide tõttu broneerimisvõimalused tühistati.

Eesti Gaasil on tulemas Klaipedasse LNG-laev veel 17.–18. jaanuaril. „Märtsiks on kaalumisel erinevad variandid,“ ütleb Kaasik. Eelkõige püütakse laeva saada jälle Klaipedasse, kui terminalis peaks taas antama uusi aegu laevade vastuvõtmise broneerimiseks. Kaasiku kinnitusel on vaatamata veebruari gaasitarne võimalusest ilmajäämisele Eesti Gaasil aasta esimese kvartali gaasivajadus kaetud.

Varus on ka võimalus kasutada tööd alustavat Soome Inkoo LNG-terminali. Kaasiku info kohaselt aga jätkuvad Inkoos testid ja gaasi ei ole torusse andma hakatud. „Meile teadaolevalt pole sinna seni veel keegi kohti broneerinud, oodatakse terminali reaalset käivitumist,“ lausub Kaasik. Huvi Inkoo terminali vastu selgub lähiajal, kui hakatakse jagama LNG-laevade vastuvõtu võimsusi teiseks ja kolmandaks kvartaliks. Tulemused peaksid selguma juba enne jaanuari lõppu, ütleb Kaasik.