Teisipäeva öösel langesid BYDi aktsiad Hongkongi börsil ühel hetkel kuni 2,7% kuid praeguseks on väärtpaberid taastunud ning kauplemispäev lõppes hoopis 2,9% tõusuga. Laiem Hang Sengi aktsiaindeks langes samal perioodil 0,3%.

Eelmisel nädalal toimunud aktsiamüügi tõttu langes Berkshire Hathaway osalus ettevõttes alla 14% Hongkongi börsil kaubeldavatest aktsiatest, raporteeris Wall Street Journal. Alates augustist on Berkshire’i osalus langenud pea kolmandiku võrra, 218,7 miljoni dollari pealt 153,3 miljoni peale.

Detsembris ütles BYDi juht Stella Li Bloombergile, et Buffett usub endiselt ettevõttesse, kuid soovib pikaajalisest positsioonist osa kasumit realiseerida.

Berkshire Hathaway investeeris Hiina autotootjasse 2008. aastal ning maksis 10% osaluse eest 230 miljonit dollarit. Sellest ajast on BYDi aktsiad märkimisväärselt kerkinud ning aastatel 2020-2021 pea seitsmekordistunud. 2022. aastal langesid väärtpaberid aga ligi 28% ning üks langust põhjustav tegur oli ka Berkshire’i aktsiate müük.