„Eesti kaupluste lahtiolekuajad on Euroopa Liidus ühed pikemad. Üldiselt on meil arusaam, et kaubanduskeskusesse peab pääsema igal päeval ja igal ajahetkel. Samas laiemalt maailmas ringi vaadates ei ole see kõige tavapärasem. On riike, kus pühapäev on tõesti püha päev ja kõik poed on kinni, k.a. toidupoed. Eestlastele oleks selline lähenemine liiga äärmuslik, harjumuste jõud on ikkagi suur. Nii et meie Kaubamaja pühapäevaks kinni ei pane, küll aga vähendame õhtuseid lahtiolekuaegu. Olgem ausad, tegelikult meeldib meile kõigile pühapäeva õhtuti rahulikult kodus olla“, põhjendab lahtiolekuaegade muutmist Kaubamaja tegevjuht Erkki Laugus.

Sama seisukohta jagab Viru Keskuse juht Gertti Kogermann. „Kõikide keskuse kaupmeestega ühiselt vastu võetud otsus sai tehtud eelkõige lähtudes nende töötajate heaolust ning ka tööjõuturu tegelikust olukorrast. Majanduslikust aspektist on keskuse varasemal sulgemisel väike positiivne mõju ka kuludele, eelkõige läbi elektrienergia säästu – aga see ei olnud lahiolekuaegade lühendamisel kindlasti määrava tähtsusega. Loodame, et ka kliendid oskavad hinnata kaupmeeste pingutusi ning veidi planeerides ei jää ükski oluline ost tegemata ja täiendavat aega kasutatakse pühendumiseks lähedastele,“ kirjeldab muutusi Gertti Kogermann.

Alates 01.01.2023 on Tallinna Kaubamaja ja Viru Keskuse kauplused avatud pühapäeviti kell 10-19. Kaubamaja Toidumaailm jääb endiselt avatuks kell 9-22.