Ärevus Powelli kõne ees oli USA futuurid kergesse langusse viinud koos Euroopaga, samas Baltikum püsis roheline. Balti börsiindeksitest kerkisid täna kõik kolm. Riia indeks tõusis 0,54%, Vilnius 0,4% ja Tallinn 0,31%.

Suurima tõusuga põhinimekirjas näitas suunda energiafirma Klaipedos Nafta, tõustes 5,26%, AUGA Group kerkis 3,05% ja Pro Kapital Grupp 2,01%. Langused jäid kõik tagasihoidlikuks ja olid alla 1%. Neist suurimad kaotajad olid Silvano Fashion, kukkudes -0,68%, Rokiškio sūris -0,65% ja Nordecon -0,55%.

First North lisanimekirjas olid suurmaid tõusjad Punktid Technologies, kerkides 2%, Modera tõusis 1,72% ja Clevon 1,42%. Langejateks olid täna Robus Group, mis kukkus -3,64%, Saunum Group langes -0,8% ja TextMagic -0,68%.

Powell kardab poliitikute vastuseisu

Peamine punkt mille portaal investing Föderaalreservi esimehe Jerome Powelli kõnest välja noppis oli hirm vastuseisu ees. Portaali andmetel valmistub Föderaalreserv poliitiliseks vastupanuks, kuna katsed vähendada inflatsiooni mõjutavad majanduskasvu ja suurendavad töötute arvu.

„Hinnastabiilsuse taastamine, kui inflatsioon on kõrge, võib nõuda meetmeid, mis ei ole lühiajaliselt populaarsed, kuna me tõstame intressimäärasid majanduse aeglustamiseks,“ ütles esimees Jerome Powell ettevalmistatud avasõnas paneeldiskussioonil Rootsis, kus ta osales keskpanga sõltumatuse teemalisel konverentsil.

Hoolimata kergelt negatiivsest alatoonist ja sellest, et futuurid olid punased avanesid turud siiski positiivselt. S&P 500 kerkis 0,081%, Dow Jones 0,074% ja tehnoloogiasektori mõõdupuu Nasdaq-100 0,14%.

Euroopa suurimad indeksid DAX ja Stoxx 600 on tund enne sulgemist siiski negatiivsed. DAX on kaotanud -0,2% ja -0,61%.