Tänaseks on elektri börsihind olnud 24 päeva soodsam kui universaalteenuse hind. Näiteks homme on päeva keskmine elektri kWh hind börsil 7,7 eurosenti ja täna kõigest 1,7 senti. Kusjuures tänane hind pole 24-päevase tsükli soodsaim – lõppenud aasta viimasel päeval maksis elektri kWh Nord Pooli elektribörsil 1,1 senti. Kõrgeimat hinda tuli maksta 2022. aasta 28. detsembril, kui päeva keskmine kWh hind oli 13,4 eurot. 24-päevase tsükli jooksul on elektribörsil päeva keskmine kilovatt-tunni hind ületanud kümne sendi piiri kümnel päeval 24-st.

Universaalteenuse keskmine kWh hind on tarbijale umbes 20 senti ja tootmishind on 15,4 senti. Soodsamates fikseeritud hinnaga pakettides on aga ühiku keskmine kWh hind praegu 15,5 senti. Nende pakettide puhul tuleb aga arvestada, et leping kestab 84 kuud.

Universaalteenus on riigi valikmeede, mis aitab inimestel maandada riske ja leevendada tuleva talve potentsiaalseid hinnatõuse. See on elektripakett, millega saavad vabatahtlikult liituda kõik eratarbijad ja korteriühistud. Sellega ei saa liituda äritarbijad, kes ei vahenda seda kodutarbijale. Universaalteenuse osutamise kohustus on pandud Eesti Energiale, kuid kodutarbijatele saavad universaalteenust pakkuda kõik elektrimüüjad.