Investeerimisringis osalesid senised investorid Norra riskikapitalifirma Norrsken VC, Eesti riskikapitalifirma Specialist VC, Kristjan Rahu investeerimisfirma Lemonade Stand ja ettevõtte asutajad Triin Hertmann, Alvar Lumberg ja Karin Nemec. Uute investoritena liitusid rahastusringiga Ühendkuningriigi riskikapitalifirma Sie Ventures, mis investeerib vaid naisasutajatega idufirmadesse, ja Pipedrive'i asutajate Martin Henki, Martin Tajuri ja Ragnar Sassi investeerimisfirma HoneyBadger.

Uus tööandjatele mõeldud investeerimisplaan annab ettevõtetele võimaluse oma töötajatele raha koguda ja investeerida.

„Talentide leidmine ja nende hoidmine on täna ettevõtete üks keerulisemaid väljakutseid. Just noorem generatsioon ootab oma tööandjalt tähendusrikast tööd ja missioonitundega suhtumist. Lisaks vaatavad ettevõtted nii investorite, töötajate kui klientide soovist tulenevalt ka ise aina jätkusuutlikumate valikute ja tegevuste poole,“ sõnas Grünfini kaasasutaja Triin Hertmann pressiteates, kelle sõnul on uus toode mõeldud ettevõtetele, kes soovivad oma tegevustega nii jätkusuutlikusse tulevikku kui oma töötajatesse panustada ning neile väärtuspõhiseid ja personaalseid hüvesid pakkuda.

„Fractory, kes tegi kõigi töötajate lastele portfellid, oli meie esimene äriklient. Kuid kuna huvi oli tegelikkuses hulga laialdasem, mõistsime, et turg vajab uuendusi ka tööandja poolt pakutavas hüvede paketis,“ lisas Hertmann, kuidas Grünfini investeerimisplatvorm ettevõtete soovist lähtuvalt uue toote juurde jõudis.

Grünfin on 2020. aastal asutatud investeerimisplatvorm, mis teeb lihtsaks just jätkusuutlikud roheinvesteeringud. Alates 2022. aastast võimaldab Grünfin äritootena ka ettevõtte töötajate investeerimisplaani.