„2022. aastal jätkus meie planeeritud kiire kasv. Suutsime saavutada koostöö kahe autotootjaga nn. OEM ehk autotootja tasemel ning nende projektide algus mõjutas juba positiivselt meie tulusid. Väga oluline, et suutsime jätkata kasvu vaatamata autoturu üldisel langusele ning see näitab, et digitaliseerumine on selge trend ka autoturul,“ kommenteeris Raido Toonekurg, Modera juhatuse esimees.

„Oleme kaks aastat tagasi toimunud IPO raames tehtud plaanidest ette jõudnud ning kasvanud investoritele lubatust kiiremini. Suutsime jätkata kasvu vaatamata autoturu üldisel langusele, mis näitab, et digitaliseerumine on selge trend ka autoturul,“ sõnas ta.

„Alanud aasta väljavaade on meie jaoks positiivne ning IPO raames välja lubatud 2,7 miljoni eurosest müügiplaanist on praeguseks kaetud lepingutega suurusjärgus 2/3. Tulud laekuvad praeguseks 13 erinevast riigist,“ märkis Toonekurg.

Ettevõte ületas ka möödunud aasta tuludeprognoosi. Nimelt kui planeeritud tulud küündisid 1,56 miljonini, siis reaalsuses küündis see number 1,63 miljoni euroni.

2022 aasta viimase kvartali tulud jõudsid rekordilise 555 154 euroni, mis näitab selgelt meie kasvu jätkusuutlikust ka keerulises majanduskeskkonnas. Tulud laekuvad praeguseks 13 erinevast riigist. Eestis on ettevõte saavutanud 60% turuosa. Modera tooteid kasutavad Toyota, Volkswageni, Renault’, BMW, Kia, Hyundai, Volvo, Mercedes-Benz maaletoojad ja edasimüüjad.

Täna on Modera aktsia olnud tagasihoidlik ja kella neljaks oli kauplemismaht 1600 eurot ning aktsia hind oli 4,69 euro juures.