Algselt sihtis Hiina keskvalitsus 2022. aasta majanduskasvuks 5,5%. Uus siht pannakse paika märtsis.

„Hiina neljanda kvartali ja 2022. aasta SKP kasv oli parem, kui oodati. Kvartalite võrdluses oli kasv aga null. Seega võis oodatust kõrgem majanduse kasv neljandas kvartalis olla tingitud inflatsioonist,“ sõnas MUFG Banki finantsturgude analüütiku Marco Sun Reutersile.

Neljandas kvartalis kasvas maailma suuruselt teine majandus 2,9%. See on nõrgem näitaja kui kvartal varem, kuid parem kui eelmise aasta teises kvartalis, mis oli globaalse majanduse senise kasvumootori nõrgim kvartal (+0,4% aastases võrdluses).

Uuringufirma Oxford Economics vanemökonomist Louise Loo sõnas, et hea uudis on see, et on märgata stabiliseerumise märke, kui on jätkunud investeeringud infrastruktuuri ning laenude kasv riigi poliitikate toel. Fiskaalabi jätkumist võib oodata ka sellelt aastalt. Majandusnäitajad võiksid Loo hinnangul ülespoole liikuma hakata märtsis. „Veelgi tähtsam, liikluse andmestikud on näidanud esialgseid märke taastumisest, toetades meie vaadet tugevamaks kasvuks alates sellest kvartalist.“

Bloombergi küsitletud ökonomistid prognoosivad, et Hiina majandus kasvab sel aastal ligi 5%.

Neljanda kvartali SKP: +2,9% aastases võrdluses (analüütikute prognoos 1,8%, kolmas kvartal +3,9%), 0% võrreldes eelnenud kvartaliga (prognoos -0,8%)

2022. aasta SKP: +3% (prognoos +2,8%, 2021. aasta +8,1%)

Detsembri tööstustoodangu maht: +1,3% aastases võrdluses (prognoos +0,2%, november +2,2%)

Detsembri jaemüük: -1,8% aastases võrdluses (prognoos -8,6%, november -5,9%)