Liidripositsioonil on Tallinna linn, mille maa väärtus on 12,5 miljardit eurot. Järgnevad Tartu linn, mille maa väärtus on 1,9 miljardit eurot, ning Pärnu linn ja Viimsi vald, mille kummagi maa väärtus on 1,1 miljardit eurot.

Võrreldes eelmise maa korralise hindamisega, mis toimus 2001. aastal, on suuremad kohalike omavalitsuste maa väärtuse kasvud olnud Tallinna ja Tartu linna ümbruses, kus põllud on asendunud ehitusmaaga ja arendustegevus on olnud aktiivsem. Kohalike omavalitsuste esikümnest (maa väärtuse kasv enam kui 15 korda) kaheksa paikneb kas Harju või Tartu maakonnas (Luunja vald, Keila linn, Kambja vald, Kiili vald, Saku vald, Rae vald, Nõo vald, Kastre vald). Lisaks neile on suurem väärtuse kasv olnud ka Kihnu ja Ruhnu vallas (vastavalt 36,4 ja 18,9 korda), kus eelmise hindamise tulemusena oli maa koguväärtus kõige madalam. Seega on nendes omavalitsustes suure tõusu taga madal võrdlusbaas.

Ülevaates saab vaadata omavalitsuste ja asustusüksuste koguväärtust 2022. aasta korralise hindamise tulemusel ja võrrelda seda 2001. aasta tulemustega. Samuti saab näha koguväärtuse jagunemist kolme maksustatava grupi vahel. Andmeid saab koondtabelina alla laadida.

Maa-amet korrigeeris 2022. aasta oktoobris avaldatud maa korralise hindamise tulemusi. Kõige mahukam oli maatulundusmaa kõlvikute andmeülekande vea parandamine, mille käigus muutus väärtus enam kui 1000 euro võrra 6,8 protsendil Eesti katastriüksustest. Hindamise koondtulemus ei muutunud – Eesti maa väärtus kokku oli nii esialgsetel andmetel kui ka pärast korrigeerimist 32,5 miljardit eurot. Iga maatüki väärtust saab vaadata aadressil minu.kataster.ee, otsides aadressi või katastritunnuse järgi üles huvipakkuva katastriüksuse ja avades „Maa väärtuse info“. Maa korralise hindamise käigus hinnati ainult maad, ei hinnatud kasvavat metsa ega ehitisi.

Rohkem infot maa korralise hindamise kohta loe maa-ameti veebilehelt.