Tallinna börsiindeks langes 0,64%, Riia -0,2% ning Vilnius -0,02%.

Tallinna börsi kauplemiskäive oli teisipäeval 1,36 miljonit eurot, millest suurema tüki andsid Enefit Green (551 000 eurot), LHV Group (263 000) ning Coop Pank 204 000 euroga. Kõik kolm aktsiat lõpetasid teisipäeva miinuses ning tirisid langusesse ka Tallinna börsiindeksi.

Tallinna börsil oli tõusjaid 16, langejaid 13 ning eilsele sulgemistasemele jäid 4 ettevõtte aktsiad.

Delfi Ärilehes käinud Rahakratt tõdes, et möödunud aasta oli nagu Eesti kruusatee: konarlik ja käänuline. Kuigi esimesel investeerimisaastal teenis ta 11 eurot, siis sel aastal on kuine eesmärk teenida 3000 eurot passiivset tulu. Kuidas ta seda teha kavatseb, kuula siit.

Tallinna Vesi teatas, et sõlmis lepingu elektri- ja soojusenergia koostootmisjaama rajamiseks, mille abil hakatakse kasutama reoveepuhastusprotsessis tekkivat biogaasi sooja- ja elektrienergia kulude vähendamiseks. Uue koostootmisjaama kompleksi ehitamise maksumus on ligikaudu 2,4 miljonit eurot ning selle eeldatav käivitamine toimub 2023. aasta lõpus. Loe pikemalt siit.

Hiina maailma suuruselt teine majandus kasvas mullu 3%, mis oli mõnevõrra parem kui oodatu, kuid on viimaste aastakümnete üks halvimaid näitajaid. Algselt sihtis Hiina keskvalitsus 2022. aasta majanduskasvuks 5,5%. Uus siht pannakse paika märtsis. Loe pikemalt siit.

Euroopa ja USA börsid on ebalevad

Euroopa börsid on teisipäeval liikunud ebakindlalt ning nullpiiri läheduses.

Selget suunda pole börsipäeva alguses ka USA indeksitel. Kui Dow Jones on langenud ligi 0,5%, siis S&P 500 ja Nasdaqi koondindeks on kerkinud ligi 0,2%.