Pelletküte hakkas Eestis levima pärast riigi taasiseseisvumist, 90. aastate lõpus, kuid selle suurema potentsiaali mõistmise ja laiema hulga inimeste usalduse võitmiseni kulus aega. Nüüdseks on tegu ühe eelistatuma kütteliigiga nii väiksemates eramajades kui ka suuremates tööstushoonetes.

Pelletkütte abil ruumi sooja toomine nõuab küll veidi rohkem kui vaid nupuvajutust, kuid on siiski võrdlemisi mugav protseduur, eriti võrreldes traditsioonilise ahju või halukatlaga. Pelletiga kütja peab vaid hoolitsema, et pelletipõletil oleks piisavalt kütust ehk pelleteid ja iga 2–4 nädala tagant tuleb kogunenud tuhk sealt välja viia. Tuhka koguneb siiski palju vähem kui tavalise ahju puhul.

SB Keskkütteseadmed

30 aastat sooja

Pelletiseadmete müügi, hoolduse ja ehitamisega tegeleva Pelletikeskuse ärijuht Aavo Isak toonitab, et kus iganes on vaja mugavalt sooja saada, seal on pelletküte väga hea valik, sest tegemist on vägagi keskkonna- ja rahakotisõbraliku lahendusega.

Pelletikeskuse kliendiportfell ulatub väikestest eramajadest ja korteriühistutest suurte tootmishooneteni välja. Hoolimata saavutatud kvaliteedist jätkab firma tootearendusse investeerimist, et nii kaustajamugavust kui ka toodete efektiivsust maailmatasemel hoida. Eripalgelised kliendid on firma jaoks pigem rikkus ja mistahes keerulisi projekte ei kardeta kunagi vastu võtta. Iga töö on eriline, kuid kokkuvõttes siiski sama eesmärgiga – pakkuda optimaalset küttesüsteemi, mis suudaks pelletites peituvast energiast võimalikult palju ja võimalikult väikese vaevaga kätte saada.

„Ükski projekt ei ole teisega sarnane, iga kliendi puhul tuleb leida mingisugune erilahendus ja see on alati põnev. Viimased aastad on näidanud, et ei ole hea panustada vaid ühele kütusele. Ma arvan, et järgnevate aastate põhitrendiks kujunevad erinevad hübriidkatlad, kus teie tark maja ise otsustab, missugust kütust on hetkel kõige soodsam kasutada,“ ütleb Pelletikeskuse ärijuht Aavo Isak ja toonitab, et 30. sünnipäeva eel on nende eesmärk endiselt üha paremate pelletipõletite ja pelletikatelde tootmine. Eestis on tema sõnul pelletitööstus väga kõrgelt arenenud ja elaniku kohta toodetakse meil teadaolevalt kõige rohkem pelleteid.

Pelletikeskuse juht Aavo Isak

Väärika ajaloo ja kogemuste pagasiga Pelletikeskus koosneb kahest suure potentsiaaliga ning üksteisega täiesti õigustatult läbipõimunud firmast: 1993. aastal ESBE AB tütarfirmana asutatud SB Keskkütteseadmed OÜ ja 2006. aastal asutatud Pelltech OÜ. Pelltechi puhul on tegemist mitte üksnes Eesti, vaid ka globaalses mõttes arvestatava tootmisettevõttega, mis müüb oma pelletipõleteid ja -katlaid kõikjal maailmas. SB Keskkütteseadmed on Pelltechi toodete edasimüüja Eesti turul.

Kaasaegselt mugav ja puhas kütmisviis

Vana õli- või gaasipõleti asendamine jätkusuutlikuma Pelltechi pelletipõleti vastu on mugav ja kiire, kuna need ühilduvad paljude olemasolevate küttesüsteemidega. Kuna töötavat süsteemi ära visata ei ole hea mõte, siis on alati mõistlikum täiendada oma küttesüsteemi pelletikatlaga. Oluline on, et teil oleks veega keskküttesüsteem, siis on sinna võimalik ühendada kõik saadaolevad kütteressursid – pelletitest kuni päikesepaneelideni, rääkimata kamina jääksoojusest või soojuspumbast.

Värska, 500 kW

Mitte ainult eramutele

Pelletkütte seadmed võib Aavo Isaku sõnul tinglikult jagada kolme erinevasse nn tooteperekonda:

  • erakasutuse jaoks mõeldud väiksema võimsusega (15–50 kW) katlad ja põletid;

  • keskmise võimsusega (50–160 kW) seadmed näiteks korteriühistutele, koolidele ja raamatukogudele;

  • suure võimsusega (250–1500 kW) tööstuslikud pelletiseadmed.

Euroopa Liidu nõutavad standardid ja määrused võivad tunduda tavainimese jaoks esmalt ahistava bürokraatiana, kuid tegelikult on need loodud meie kõigi kaitseks ja heaoluks. „Mida aeg edasi, seda karmimaks on muutunud reeglid. Pelletikeskuse põletid ja katlad on tõestanud vastavust kõikidele nõuetele. Selle tarbeks läbivad meie tooted karmi tuleproovi akrediteeritud testlaborites nii Eestis, Leedus kui ka Saksamaal. See tagab kõrge kvaliteedi, mis omakorda toob klientidele rahulolu, kindluse ja turvatunde.“

Aavo Isak rõhutab, et omavahel nii maja, meeskonda kui ka missiooni jagava SB Keskkütteseadmed OÜ ja Pelltech OÜ edu alus on nende pühendunud inimesed, kellest mitmed on olnud meeskonnas algusest peale. Kahel firmal on kokku 36 oma ala eksperti alates tehnikutest ja keevitajatest kuni IT-spetsialistide ning (müügi)juhtideni välja.

Sära tee 3, Mõigu tehnopark,
75312 Peetri, Rae vald, Harjumaa

Jaga
Kommentaarid