Sopi-Tootsi tuuleparki rajatakse 38 tuulikut, mille nimivõimsus on 6,8 megavatti ning koguvõimsus 255 megavatti. Tuulikud toodab ja paigaldab üks maailma juhtivaid tuulikute tootjaid Nordex. Tuulikute püstitamise lepingu maht on üle 200 miljoni euro, kuid koos hooldusega on lepingu maht kokku hinnanguliselt 346 miljonit eurot.

Põhja-Pärnumaa vallaga sõlmitud lepinguga kinnitasid osapooled, et tuulepargi rajamisel tehakse head koostööd ja võimalikke takistusi lahendatakse heatahtlikult ning projekti eesmärke silmas pidades. Enefit Green võimaldab otseliiniga ehk võrgutasuta elektritarbimist kuni 20 megavati ulatuses ning rajab läbi tuulepargi avalikult kasutatava tee vastavalt planeeringule.

Enefit Greeni juhatuse esimehe Aavo Kärmase sõnul on Sopi-Tootsi tuulepargi ehitus Eesti seni suurim investeering taastuvenergia tootmisse, mis toob turule olulises koguses tarbijatele soodsama hinnaga elektrit. „Plaanime tuulikute lähistele rajada ka päikesepargi ning kokku moodustub Baltimaade kõige võimsam ja kaasaegsem taastuvenergeetika ala, mis toob kasu nii kohalikule kogukonnale kui igale Eesti elektritarbijale,“ kirjeldas Kärmas.

Põhja-Pärnumaa vallavanem Aivar Mäe sõnul on Sopi-Tootsi tuulepark hea näide koostööst arendaja ja kohaliku omavalitsuse vahel. „Selles projektis ei kasutata teineteisega suhtlemisel väljendit „Palun mitte minu õuele!“. Me räägime väga soodsast energiast, uudsetest mugavatest üürimajadest ja võimalustest ettevõtjatele,“ märkis Mäe.

Sopi-Tootsi tuulepark Põhja-Pärnumaal saab olema võimsuselt Baltimaade suurim. Park valmib 2024. aasta lõpuks ja selle aastane toodang katab üle 8% Eestis tarbitavast elektrist. Lisaks 38 tuulikuga 255 megavatisele pargile on Enefit Greenil kavas lähedusse välja ehitada ka vähemalt 63-megavatine päikesepark. Päikesepargi investeerimisotsus on plaanitud langetada tänavu esimeses poolaastas.

Enefit Greenil teeb Nordexiga koostööd ka 72-megavatise Tolpanvaara tuulepargi rajamisel Põhja-Soomes. 13 tuulikuga Tolpanvaara tuulepark on plaanitud tootmist alustama tänavu aasta lõpus ning pargi prognoositav aastane toodang ületab 250 gigavatt-tundi. Võrdlusena katab see hinnanguliselt 76 000 Eesti kodumajapidamise aastase elektrivajaduse.

Nordex SE on 35 aastase kogemusega ja 9000 töötajaga üks maailma suurimaid tuulegeneraatorite tootjaid, mille peakorter asub Saksamaal. Nordex on tarninud ja paigaldanud tuulegeneraatoreid koguvõimsusega 41 GW enam kui 40 riiki. Nordexi aktsiad on noteeritud Frankfurti börsil.