2022 oli edukas aasta

„Hoolimata sellest, et pidime 2022. aastal pidevalt muutuva maailmaga kohanema ja samal ajal kasvama, osutus see siiski rikkalikuks ja väljakutseid pakkuvaks aastaks,“ ütles airBalticu tegevjuht Martin Gauss. 2022. aasta oli kokkuvõttes airBalticu jaoks üsna edukas, sest jõuti mitme olulise verstapostini. Näiteks avas airBaltic eelmisel aastal oma esimese baasi väljaspool Balti riike – Soomes Tamperes. Samuti avasime uued lennuliinid Marrakechi, Gran Canaria ja Bathumisse ning tervitasime oma 50 miljonendat reisijat.

Lisaks isiklikele saavutustele sai airBaltic möödunud aastal ka rahvusvaheliselt tunnustatud. „2022. aasta oli ka rahvusvahelise tähelepanu aasta – näiteks oli airBalticul au pälvida Rahvusvahelise Lennutranspordi Assotsiatsiooni mitmekesise ja kaasava tiimi auhind ning Skytraxi auhind Ida-Euroopa parimale lennufirmale. Lisaks avanes meil võimalus taas kinnitada oma suurepärast koostööd Airbusiga, kui osalesime ühiselt Farnborough’ ja Istanbuli lennu-show’del ning tegime näidislende Austraalias, Aasias ja Aafrikas.“

Uued sihid on seatud

2023. aastal saab airBaltic 28-aastaseks ja nagu inimesedki selles vanuses, on lennufirma oma parimais aastais. Alanud aasta toob kaasa mitmeid põnevaid arenguid ja kahtlemata on, mida oodata. „Peamiseks eesmärgiks jääb aga alati anda endast parim, et ühendada meie reisijaid erinevate riikide, linnade, inimeste ja ideedega, täites seeläbi nende unistusi,“ ütleb Gauss.

airBalticu üks põnevamaid uudiseid sel aastal on kogu Airbus A220 lennukipargi varustamine SpaceXi internetiühenduse süsteemiga Starlink. Gauss selgitab: „See teeb meist esimese lennufirma Euroopas, kes pakub pardal kiiret, piiramatut ja tasuta satelliitside internetiühendust. See on ka ajalooline hetk meie lennufirma ja kogu lennundussektori jaoks ning me loodame, et saame nii oma reisijatele veelgi paremat teenust pakkuda.“

Veel üks põhjus 2023. aastat oodata on täiendused airBalticu rohelisse lennukiparki. Juba praegu on lennukipargis pea 40 lennukit ja alanud aastal lisandub sinna veel kaheksa keskkonnasõbralikku A220 lennukit. See tähendab, et airBaltic saab veelgi rohkem reisijaid kõige tõhusamate ja keskkonnasõbralikumate lennukitega sihtkohtadesse toimetada. „Vaieldamatult on need lennukid lennufirmat muutnud ja saanud osaks ettevõtte põhivarast. Need on meid teeninud oodatust paremini ja võimaldanud jõuda üha kaugematesse sihtkohtadesse.“

Jätkusuutlikkus on võtmetähtsusega

Kuna airBaltic on üks olulisemaid lülisid Baltikumi ühendamisel maailmaga, on nad palju mõelnud nii lennunduse kui ka planeedi tuleviku peale.

„Jätkusuutlikkus on alati olnud airBalticu lahutamatu osa. Kahtlemata ei tähenda see ainult puhast õhku, vaid ka keskendumist keskkonna, majanduse, tehnoloogia, ettevõtte juhtimise ja sotsiaalse elu valdkondadele. Meie visioon näeb ette, et lennufirmast saab Euroopa Liidu lennundusturul jätkusuutlik lennuettevõtja, kes suudab samal ajal säilitada pideva kasvu ja parandada reisijakogemust,“ ütles Martin Gauss.

Rõõmusõnumid Eestile

Sel aastal laieneb airBaltic kõigis kolmes Baltikumi pealinnas. Nad avavad 18 uut liini Riiast, Tallinnast ja Vilniusest, pakkudes kokku 70 otseliini. Eriti hea uudis on neil aga Eestile: sel suvel saab Tallinn koduks lausa kolmele airBalticu lennukile, mis laiendab oluliselt otselendude arvu. Kokku teeb see 16 sihtkohta.

Lisaks on neil eriline maiuspala puhkusehooajaks, mis algab maikuus. Nimelt avatakse selleks ajaks neli puhkuseliini Tallinnast – kaks Horvaatiasse (Dubrovnikusse ja Spliti) ning kaks Kreekasse (Rhodosele ja Iraklioni). See on suurepärane võimalus minna seiklema, nautida rikkalikku kultuurilugu, kauneid randu ja maitsvat kööki! Lendude sagedus – kaks korda nädalas.

airBaltic tänab reisijaid usalduse eest ja ootab taaskohtumisi taevakõrgustes!

Lisateavet leiate aadressilt www.airbaltic.com.

Jaga
Kommentaarid