Kvaliteetset ja töökindlat põllumajandustehnikat müüva ning hooldava Flint Kaubanduse jaoks oli 2022. aasta märgiline muu hulgas seetõttu, et esimest korda ületas – peamiselt Lõuna-Koreast ja Indiast pärit – müüdud traktorite arv 100 piiri. Ettevõtte juht Jaan Sihv tõdeb, et konkurents on valdkonnas suur ja kunagi ei tasu liiga mugavaks muutuda ega kedagi alahinnata, sest ka mõni väike konkurent võib kiiresti suureks tegijaks sirguda. Sihv tõdes juba 1993. aastal tegevust alustades, et loodud firma peab aastakümneteks püsima jääma. Tagasivaatavalt võib tõdeda, et riskid on ennast õigustanud ja seatud eesmärkidest on suudetud ilusti kinni pidada. Edu pant on tugev ja ühtehoidev meeskond, sest ilma selleta oleks niisugust teed raske edukalt käia.

Flint Kaubandus OÜ

Väiksemast vidinast suure tehnika ja selle hoolduseni

Eelmainitud kohanemise vajadus tähendab muu hulgas laia sortimenti ja selle võimalikult kiiret klientidele tarnimist. Jaan Sihv tõdeb, et neil on kõik tootegrupid piisavalt suures mahus lattu juba ette tellitud. „Meie praktika on tellida aasta alguses kõik varuosad piisavas koguses sisse, et kogu hooaja vajaminev kogus oleks sees. Siiani oleme suutnud enamiku haagisetootjaid veosilmustega ära varustada. Me muutume järjest spetsiifilisemaks ja teatud tootegruppidele peavad olema kõik varuosad kuni kõige väiksema vidinani ühest kohast kättesaadavad, mitte nii, et täna üks jupp siit ja teine hiljem sealt,“ ütleb Sihv ning loetleb ettevõtte mitmekesist kliendiportfelli. Sinna kuuluvad nii suuremad põllumajandusettevõtted, eraklientidest traktoristid väiksemateks ettevõtmisteks, marjakasvatusettevõtted kui ka kommunaalettevõtted.

Flint Kaubanduse meeskonnas töötab 13 inimest ja seoses pidevalt kasvavate mahtude ning klientide vajadustega tõdeb Sihv, et lisamehaanik ja varuosade müügijuht kuluksid hetkel firmale hädasti ära. Igatahes tehakse ka edaspidi kõik endast olenev, et suured traktorid ja teraviljakombainid, taimekaitsepritsid, haagised, niidukid, mullafreesid ning kõik vajalikud varuosad koos asjatundliku hooldusega võimalikult kiiresti klientideni jõuaksid.

Jaga
Kommentaarid