Alphabeti tegevjuht Sundar Pichai sõnas kirjas töötajatele, et firmal tuli vaadata üle oma toodete nimekiri ning tegevuse prioriteedid, mille alusel tehti nüüdne otsus. Selle tulemusena kaotavad töökoha nii osad inimesed värbamisosakonnas kui ka lahti lastakse insenere, seda nii USA-s kui mujal maailmas. Kui seni on ettevõte kiirelt kasvanud, siis uues majanduslikus reaalsuses on vaja muutusi, märkis Pichai.

„Fakt, et need muutused mõjutavad Googlerite (Google'i töötajate koondnimetus - toim) elusid, mõjutab raskelt mind ning ma võtan kogu vastutuse enda kanda otsuste eest, mis meid siia viis,“ sõnas Pichai.

Sarnaselt Google'ile on viimaste kuude jooksul mitmed teisedki tehnoloogiafirmad teatanud koondamistest. Viimane suurem tegija oli Microsoft, kes sel nädalal andis teada, et kaotab 10 000 töökohta.

Portaali layoffs.fyi andmetel on sel aastal 133 tehnoloogiafirmat koondanud kokku 38 815 töötajat. Selles arvestuses pole Alphabeti veel sees, mis on tehnoloogiafirmade seas suuruselt teine, jäädes vaid Amazonile alla (18 000 töökohta). Eelmisel aastal oli ettevõtteid 1030 ning koondatute arv 154 843.