Trumpi hagi tagasi lükanud USA ringkonnakohtuniku John Middlebrooksi sõnul on sanktsioonid õigustatud, kuna endine president on näidanud üles kohtute kuritarvitamist oma poliitilise tegevuskava edendamiseks.

„Seda kohtuasja ei oleks pidanud kunagi algatama. Selle ebapiisavus õigusliku nõudena oli algusest peale ilmne. Ükski mõistlik advokaat ei oleks seda esitanud. Poliitilisel eesmärgil esitatud muudetud kaebuse ükski punkt ei sisaldanud tuvastatavat õiguslikku nõuet,“ kirjutas Middlebrooks 45-leheküljelises kirjalikus otsuses.

Trump kaebas 2016. aastal demokraatide presidendikandidaadi Clintoni kohtusse, väites, et Clinton püüdis koos teiste demokraatidega võltsida valimisi.

Middlebrooks lükkas septembris kohtuasja tagasi, nimetades hagi „kahesaja lehekülje pikkuseks poliitiliseks manifestiks, kus ta kirjeldab oma kaebusi nende osas, kes on ta vastu“.

Vabariiklane Trump kaotas 2020. aasta valimistel demokraat Joe Bidenile. Pärast seda esitas Trump korduvalt valeväiteid, süüdistades oma kaotuses laiaulatuslikku hääletuspettust. Trump kandeerib 2024. aasta presidendivalimistel.