Mitmed jahid ja eralennukid, mil väärtust kokku 4 miljardi dollarit, on väidetavalt liikunud tema lastele vaid loetud nädalad enne 24. veebruaril eskaleerunud sõda.

Muudatused toimusid kümnes maksuparadiisis registreeritud juriidilises kehas. Tema seitse last said omanduse muuhulgas ettevõttes, mis omab 700 miljonit dollarit väärt superjahti Eclipse. Täpsemalt tõusis nende osalus 51 protsendilt 100 protsendile. See sai avalikuks, kui häkiti sisse MeritServuse süsteemidesse. Ettevõte vastutab Abramovitši finantside eest.

Eelmise aasta juunis teatas FBI agent, et Abramovitš oli kaks eralennukit, mil kokku väärtuseks 400 miljonit dollarit, laste nimele kirjutanud. See tehing toimus vaid kaks nädalat enne sõja eskaleerumist. Mees üritas müüa 10 miljoni dollarit väärt häärberit Portugalis, aga sellele said ametnikud käe ette. Teatud sanktsioonid kehtisid juba enne 24. veebruari.

Tõsi, erinevate riikide valitsusjuhid olid enne räige sõjategevuse algust hoiatanud, et kui Venemaa peaks Ukrainat vallutama asuma, siis sanktsioneeritakse ka oligarhe. The Guardian kirjutab, et valitsused otsivad võimalusi need varad siiski kätte saada.

„Selline paljastus tekitab küsimuse, kas Abramovitši lapsed ei peaks mitte ka varade külmutamisel puudutatud saama. Erinevalt Putini lähimate nõuandjate peredest ei ole mitmete oligarhide perekondade varade kallale mindud,“ ütles üks eksperte The Guardianile.

Nüüd on näha, kas Abramovitši laste varade kallale minnakse või mitte.